نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهرمزی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorبهاروند, پرستوfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:45:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:45:35Z
dc.date.available1399-08-21T21:45:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:45:35Z
dc.date.issued2018-10-01en_US
dc.date.issued1397-07-09fa_IR
dc.identifier.citation(2018). scientific magazine yafte, 20(3), 1-8.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2694-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483400
dc.description.abstractمقدمه: ترکیبات آنتی اکسیدان مشتق از گیاهان در کاهش شیوع بسیاری از بیماریهای مزمن و استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد نقش بسزائی دارند. هدف از این بررسی تعیین و مقایسه خواص آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی و متانولی بومادران منطقه الیگودرز لرستان بود. مواد و روش­ ها: پس از تهیه عصاره اتانولی و متانولی سرشاخه های گل دار بومادران، توان حذف رادیکالهای آزاد از طریق روش 2و2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH)، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی با استفاده از روش فسفو مولیبدینوم و میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی عصاره­ها با استفاده از روش فولین سیوکالتو و زیشن بررسی شد. یافته ­ها: نتایج بدست آمده نشان داد که ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، محتوی فنلی تام و ترکیبات فلاونوئیدی عصاره­های اتانولی و متانولی مشابه بوده، میزان IC50 عصاره­های اتانولی، متانولی بومادران و بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن به ترتیب برابر 16/5±43/67، 93/4±96/64 و 1±88/3 میکروگرم بر میلی لیتر بود (05/0P<). بحث و نتیجه ­گیری: نتایج نشان داد که عصاره های اتانولی و متانولی بومادران از لحاظ خواص آنتی اکسیدانی مشابه بوده و استفاده از حلال اتانول یا متانول در فرایند استخراج عصاره بر خواص آنتی اکسیدانی این گیاه تاثیری ندارد، به نظر می رسد این گیاه منبع خوب و قابل دسترسی از ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی بوده و می توان از آن در فرآورده های غذایی، دارویی و صنعتی استفاده نمود.  fa_IR
dc.format.extent248
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectعصارهfa_IR
dc.subjectاتانولیfa_IR
dc.subjectمتانولیfa_IR
dc.subjectبومادرانfa_IR
dc.subjectفنلfa_IR
dc.subjectفلانوئیدfa_IR
dc.subjectظرفیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectعلوم آزمایشگاهیfa_IR
dc.titleارزیابی مقایسه ای خواص آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی و متانولی بومادران زرد (Achillea biebersteinii Afan)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.department،گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue3
dc.citation.spage1
dc.citation.epage8


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد