| dc.contributor.author | هرمزی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهاروند, پرستو | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:45:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:45:35Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:45:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:45:35Z | |
| dc.date.issued | 2018-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2018). scientific magazine yafte, 20(3), 1-8. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2694-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483400 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: ترکیبات آنتی اکسیدان مشتق از گیاهان در کاهش شیوع بسیاری از بیماریهای مزمن و استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد نقش بسزائی دارند. هدف از این بررسی تعیین و مقایسه خواص آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی و متانولی بومادران منطقه الیگودرز لرستان بود.
مواد و روش ها: پس از تهیه عصاره اتانولی و متانولی سرشاخه های گل دار بومادران، توان حذف رادیکالهای آزاد از طریق روش 2و2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH)، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی با استفاده از روش فسفو مولیبدینوم و میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی عصارهها با استفاده از روش فولین سیوکالتو و زیشن بررسی شد.
یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، محتوی فنلی تام و ترکیبات فلاونوئیدی عصارههای اتانولی و متانولی مشابه بوده، میزان IC50 عصارههای اتانولی، متانولی بومادران و بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن به ترتیب برابر 16/5±43/67، 93/4±96/64 و 1±88/3 میکروگرم بر میلی لیتر بود (05/0P<).
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره های اتانولی و متانولی بومادران از لحاظ خواص آنتی اکسیدانی مشابه بوده و استفاده از حلال اتانول یا متانول در فرایند استخراج عصاره بر خواص آنتی اکسیدانی این گیاه تاثیری ندارد، به نظر می رسد این گیاه منبع خوب و قابل دسترسی از ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی بوده و می توان از آن در فرآورده های غذایی، دارویی و صنعتی استفاده نمود.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 248 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | عصاره | fa_IR |
| dc.subject | اتانولی | fa_IR |
| dc.subject | متانولی | fa_IR |
| dc.subject | بومادران | fa_IR |
| dc.subject | فنل | fa_IR |
| dc.subject | فلانوئید | fa_IR |
| dc.subject | ظرفیت آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | علوم آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی مقایسه ای خواص آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی و متانولی بومادران زرد (Achillea biebersteinii Afan) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | ،گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 8 | |