| dc.contributor.author | مردانی, مهناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیفی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیم زاده, فرزاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:44:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:44:03Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:44:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:44:03Z | |
| dc.date.issued | 2013-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2013). scientific magazine yafte, 15(1), 5-12. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1184-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483293 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: سوء تغذیه یک عامل مهم در افزایش مدت بستری در بیمارستان، عوارض ناشی از بیماری ها، هزینه های درمان و افزایش میزان مرگ و میر می باشد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه ای، حین بستری و زمان ترخیص بیماران بستری در بخش ارتوپدی بیمارستان شهدای عشایر در سال 1389 انجام شده است.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این مطالعه میتوان گفت ارتباط آماری معناداری بین طول مدت بستری بیماران در بیمارستان و بروز و حتی شدت سوء تغذیه وجود دارد.
یافتهها: 7/12 درصد بیماران سوء تغذیه شدید، 4/7 درصد سوء تغذیه متوسط و 9/79 درصد سوء تغذیه خفیف داشتند. بین مدت بستری، جنس، کاهش وزن یک ماهه اخیر، سابقه جراحی قبلی با شدت سوء تفذیه ارتباط معنا دار آماری وجود داشت (05/0< P). بین سطح سواد، سن، وضعیت اقتصادی، بیماری زمینه ای، کاهش وزن شش ماه اخیر با شدت سوء تغذیه ارتباطی وجود نداشت (05/0> P).
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 283 بیمار بالای 18 سال بخش ارتوپدی مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه ای که از قبل طراحی شده و حاوی 15 متغیر کمی و کیفی بود برای بیماران در دو مرحله تکمیل شد (حین بستری و حین ترخیص) وزن و قد بیماران حین بستری و در زمان ترخیص اندازه گیری و در پرسشنامه مکتوب گردید. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 194 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | سوء تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | طول مدت بستری در بیمارستان | fa_IR |
| dc.subject | بخش ارتوپدی | fa_IR |
| dc.subject | خرمآباد. | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی وضع تغذیه بیماران بستری در بخش ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی شهدای عشایر خرمآباد در حین بستری و ترخیص | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آمار، دانشکده بهداشت و تغذیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 5 | |
| dc.citation.epage | 12 | |