نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبختیار, کتایونfa_IR
dc.contributor.authorبیرجندی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorقارونی, محمدحسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:43:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:43:04Z
dc.date.available1399-08-21T21:43:04Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:43:04Z
dc.date.issued2011-03-01en_US
dc.date.issued1389-12-10fa_IR
dc.identifier.citation(2011). scientific magazine yafte, 12(4), 5-14.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-325-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483213
dc.description.abstractماستیت یا التهاب پستان عارضه‌ای است که در حدود 10% از مادران شیرده مشاهده می شود و شایع‌ترین ضایعه‌ی التهابی پستان در مادران شیرده است . در این عارضه شیر مادر دچار تغییرات شیمیایی و فیزیکی می گردد . این مسئله می تواند منجر به افت شیردهی مادر، کاهش وزن نوزاد و در نتیجه اختلال رشد وی گردد.این تحقیق با هدف تعیین میزان ماستیت بالینی و تحت بالینی بر اساس خصوصیات شیمیایی و فیزیکی شیر مادران صورت گرفت. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که ماستیت برروی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات فیزیکی شیر مادر تاثیر‌گذار است؛ به طوری‌که میزان چربی،پروتئین و قند شیر مادران مبتلا به ماستیت نسبت به شیر مادران سالم کاهش می‌یابد؛ همچنین pH ، دانسیته و نقطه‌ی انجماد شیر مادران مبتلا نسبت به مادران سالم کاهش نشان می‌دهد . یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش ، 13 نمونه ( 7/5% مادران) مبتلا به ماستیت بودند . نتیجه‌ی کشت نمونه‌های شیر مادران مبتلا به ماستیت در 12 نمونه ( 6/99% ) رشد استافیلوکوک‌های کواگولاز منفی و در یک نمونه ( 4/0% ) رشد اشیریشیا کلی را نشان داد . بین میانه‌ی مقدار قند، پروتئین، pH و دانسیته‌ی شیر در دو گروه، تفاوت معنی داری وجود دارد مواد و روش ها: مطالعه‌ی حاضر از نوع توصیفی مقطعی می باشد. جامعه مورد مطالعه، 229 مادر شیرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خرم آباد بودند که به طور خوشه‌ای تصادفی انتخاب شدند و نمونه‌ی شیر آنها جمع آوری گردید. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بود. اطلاعات کسب شده در نرم افزار آماری SPSS ثبت گردید و جهت ارتباط سنجی از آزمون‌های آماری کای اسکوار، من ویتنی و T-testاستفاده شد. نتایج در سطح معنی داری 5% گزارش شده است.fa_IR
dc.format.extent288
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectماستیتfa_IR
dc.subjectشیردهیfa_IR
dc.subjectخصوصیات فیزیکی شیر مادرfa_IR
dc.subjectخصوصیات شیمیایی شیر مادرfa_IR
dc.titleبررسی میزان ماستیت بالینی و تحت بالینی بر اساس خصوصیات شیمیایی و فیزیکی شیر مادرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue4
dc.citation.spage5
dc.citation.epage14


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد