نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجهانبانی, ناهیدfa_IR
dc.contributor.authorابراهیم زاده, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorسلیم, کتایونfa_IR
dc.contributor.authorمردانی, مهنازfa_IR
dc.contributor.authorماهوتی, فرشتهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:42:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:42:41Z
dc.date.available1399-08-21T21:42:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:42:41Z
dc.date.issued2011-03-01en_US
dc.date.issued1389-12-10fa_IR
dc.identifier.citation(2011). scientific magazine yafte, 12(3), 79-87.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-339-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483189
dc.description.abstractتغذیه مناسب از مهم ترین نیازهای تامین سلامت جسمی، فکری و به عبارتی رکن اساسی سلامت جامعه است. ارائه رژیم غذایی مناسب به کودکان، نگهداری و توزیع مطلوب، همچنین کنترل محل نگهداری و توزیع مواد غذایی در مدارس بسیار مهم است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی کنترل و نظارت بر نحوه عرضه و توزیع مواد غذایی به دانش آموزان و میزان آگاهی تغذیه ای بهداشتی اولیاء و مربیان مدارس ابتدایی خرم آباد انجام گرفت. وکارشناسان بهداشت اهمیت دارد. یافته ها: از مجموع 39 مدرسه 7/29 درصد دارای بوفه بودند از این تعداد تنها 5/40 درصد دارای مربی بهداشت بودند. تعداد دانش آموزان مدارس مزبور به طور میانگین 6/107±7/175 بوده که از 53 تا 454 نفر متغیر بوده است. سطح آگاهی اولیاء و مربیان مدارس نسبت به نحوه نظارت و کنترل بر عرضه مواد غذایی در بوفه ها 5/61 درصد نسبتا خوب بودند به طوری که بین دارا بودن بوفه و آگاهی اولیاء و مربیان مدارس نسبت به نحوه نظارت و کنترل بر عرضه و توزیع مواد غذایی ارتباط معنی داری وجود داشت (025/0 = P) . نظارت کارشناسان بهداشتی بر عرضه مواد غذایی در بوفه ها 5/14 درصد در حد ضعیف بوده است. بحث و نتیجه گیری: این بررسی نشان دادداشتن مکانی مناسب وبهداشتی برای عرضه وتوزیع مواد غذائی درمدارس ضروری است .باتوجه به نیاز دانش اّموزان به میان وعده غذائی مناسب در محیط مدرسه نظارت بیشتر مسئولین مدرسه مواد و روش ها: مطالعه حاضر با روش توصیفی- مقطعی روی 39 مدرسه ابتدایی با 5695 دانش آموز دختر و پسر پایه های اول تا پنجم دبستان های ناحیه یک شهرستان خرم آباد انجام شد .برای بررسی وضعیت نظارت بر عرضه و توزیع مواد غذایی به دانش آموزان و سنجش میزان آگاهی های تغذیه ای بهداشتی اولیاء و مربیان سرشماری به عمل آمد و نمونه ها ی والدین از طریق تلفیقی از نمونه گیری طبقه ای، خوشه ای دو مرحله ای و سرانجام سیستماتیک انتخاب شدند.ابزار جمع آوری اطلاعات از طریق دو پرسشنامه خودساخته بود که با مراجعه حضوری, مشاهده و مصاحبه تکمیل گردید . سپس جهت توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی و آزمون های استقلال مجذور کای دو و نیز از نرم افزار SPSS نسخه 15 استفاده شد.fa_IR
dc.format.extent191
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectنظارتfa_IR
dc.subjectعرضه موادغذاییfa_IR
dc.subjectدانش آموزان ابتداییfa_IR
dc.subjectآگاهی تغذیه ای بهداشتیfa_IR
dc.subjectاولیاء و مربیانfa_IR
dc.titleبررسی کنترل و نظارت بر مواد غذایی عرضه شده به دانش آموزان و میزان آگاهی تغذیه ای بهداشتی اولیاء و مربیان مدارس محدوده پایگاه تحقیقات جمعیتی خرم آباد در سال تحصیلی 86-1387fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue3
dc.citation.spage79
dc.citation.epage87


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد