ارتباط پوسیدگی دندان با نمایه توده بدنی و عادات غذایی در کودکان مراجعه کننده به کلینیک دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
(ندگان)پدیدآور
مهتدی نیا, جوادالسادات اجتهد, هانیهپریزن, سمیهکله جاهی, پری نازنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به اهمیت عادات غذایی و نقش احتمالی چاقی در ایجاد پوسیدگی دندان، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط شاخص پوسیدگی دندان در کودکان با نمایه توده بدنی و عادات غذایی در کلینیک دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی 202 کودک 12-3 ساله بطور تصادفی انتخاب شدند. به منظور بررسی پوسیدگی دندان از شاخص تعداد دندانهای پوسیده، کشیده شده و پرشده و برای ارزیابی عادات غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی استفاده گردید. از آزمون همبستگی و آنالیز رگرسیون جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. بحث و نتیجه گیری یافتههای مطالعه نشان داد که با افزایش مصرف میوه، میزان پوسیدگی دندان کاهش یافته و از میان مواد غذایی بررسی شده، مصرف آجیل پیشگوییکننده معنیدار تعداد دندانهای پوسیده بود. یافته ها: میانگین شاخص تعداد دندانهای پوسیده، کشیده شده و پرشده در کودکان مورد بررسی 80/3±61/7 بود. همبستگی معکوس معنیداری میان این شاخص و سن(176/0- = r) و مصرف میوه (155/0- = r) وجود داشت (05/0p
کلید واژگان
پوسیدگی دندانعادات غذایی
کودکان
نمایه توده بدنی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2011-03-011389-12-10
سازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی تبریزدانشگاه علوم پزشکی تبریز
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
دانشگاه علوم پزشکی تبریز




