نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطوافی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorاحمدوند, حسنfa_IR
dc.contributor.authorتمجیدی پور, احمدfa_IR
dc.contributor.authorخلعتبری, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorدلفان, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorبیرجندی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:42:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:42:39Z
dc.date.available1399-08-21T21:42:39Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:42:39Z
dc.date.issued2011-03-01en_US
dc.date.issued1389-12-10fa_IR
dc.identifier.citation(2011). scientific magazine yafte, 12(3), 51-61.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-323-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483186
dc.description.abstractنفروپاتی دیابتی علت شایع رسیدن به مرحله نهایی بیماری کلیوی است . اسانس مرزه خوزستانی برای اولین بار بعنوان آنتی اکسیدان ،آنتی دیابت و ضد التهاب در مهار نفروپاتی دیابتی بکار گرفته شد. بحث و نتیجه گیری: اسانس مرزه خوزستانی بطور معنی داری (05/0 >p) میتواند هیپرتروفی گلومرولی ،گسترش مزانژالی را مهار و حجم مویرگ گلومرولی را در رتهای دیابتی حفظ نماید. یافته ها: هیپرتروفی گلومرولی ، گسترش مزانژالی و کاهش مویرگهای گلومرولی در گروههای درمانی با اسانس مرزه خوزستانی بطور معنی داری در مقایسه با گروه دیابتی بدون درمان مهار شده بود ولی با سطح این متغیرها در گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت. سطح سرمی مالون دی آ لدهید در گروههای تحت درمان بطور معنی داری در سطح گروه کنترل حفظ شده بود(05/0 > p). مواد و روش ها: چهل رت نر مورد جراحی نفرکتومی چپ قرار گرفتند.رتها بطور تصادفی به چهار گروه (هر گروه 10 راس) تقسیم شدند ، گروه یک کنترل، گروه دوم دیابتی بدون درمان ، گروههای سوم و چهارم گروههای درمانی با اسانس مرزه به ترتیب با دوز درمانی 250ppm و 500ppm در آب خوردن .در گروههای دوم،سوم و چهارم با تزریق زیر جلدی آلوکسان دیابت القا گردید.بعداز8 هفته درمان مالون دی الدهید سرمی اندازه گیری شد.برشهای پارافینی از کلیه تهیه و بطریقه پاس رنگ امیزی گردید.حجم گلومرول ، حجم مزانژال داخل گلومرولی و حجم مویرگی گلومرولی با روشهای استریولوژیک برآورد گردید.اطلاعات به کمک نرم افزار SPSS13 و تست ناپارا متری من-ویتنی در05/0 p< مورد مقایسه قرار گرفتند.fa_IR
dc.format.extent335
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectنفروپاتی دیابتیfa_IR
dc.subjectاسانس مرزه خوزستانیfa_IR
dc.subjectهیپرتروفی گلومرولیfa_IR
dc.subjectگسترش مزانژالی و استرس اکسیداتیوfa_IR
dc.titleتاثیر اسانس مرزه خوزستانی(Satureja Khuzestaniea) بر مهار تغییرات گلومرولی در رتهای دیابتی –نفرکتومی یکطرفهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی دانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue3
dc.citation.spage51
dc.citation.epage61


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد