بررسی ژنومی کوکسیلا بورنتی در شیر خام و غیر پاستوریزه گاو در مراکز فروش لبنیات سنتی شهرستان خرم آباد استان لرستان در سال 1394
(ندگان)پدیدآور
اعتمادفر, لیداشمس, نعمتجایدری, امیننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: تب کیو یک بیماری مشترک با انتشار وسیع است که بهوسیله یک ارگانیسم داخل سلولی اجباری به نام کوکسیلا بورنتی ایجاد میشود. شیر خام یا فرآوردههای لبنی تولید شده از شیر غیرپاستوریزه ممکن است حامل کوکسیلا بورنتی عفونت زا باشد. هدف این مطالعه تعیین میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در تانکهای ذخیره شیر خام و غیرپاستوریزه گاو مراکز فروش لبنیات سنتی شهرستان خرمآباد بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی-توصیفی در مجموع 120 نمونه از تانکهای ذخیره شیر خام و غیرپاستوریزه گاو مراکز فروش لبنیات سنتی شهرستان خرمآباد طی ماههای آبان و آذر سال 94 جمع آوری شد و برای تعیین حضور کوکسیلا بورنتی از روش Nested PCR استفاده شد.
یافتهها: در این بررسی 9 نمونه از 120 نمونه تانکهای ذخیره شیر خام و غیرپاستوریزه گاو (5/7 درصد) از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت شدند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد تانکهای ذخیره شیر خام و غیرپاستوریزه گاو مراکز فروش لبنیات سنتی یک منبع مهم کوکسیلا بورنتی در شهرستان خرمآباد میباشد.
کلید واژگان
تب کیوشیر خام
واکنش زنجیرهای پلیمراز آشیانه ای
خرم آباد
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-10-011396-07-09
سازمان پدید آورنده
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانگروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
،گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران




