بررسی تجربی تأثیر سطح شیاردار و میدان مغناطیسی بر جوشش استخری نانوسیال گاما-اکسیدآهن/ آب
(ندگان)پدیدآور
نصیری, سانازطالبی, شهرامسلیم پور, محمد رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جوشش استخری کاربردهای فراوانی در فرایندهای صنعتی دارد. استفاده از نانوذرات، گسترش سطح گرمکن و اعمال میدان مغناطیسی از عوامل مهم و مؤثر بر انتقال حرارت جوشش است. در این مقاله، جوشش استخری آب دیونیزه و نانوسیال مغناطیسی گاما- اکسیدآهن / آب در فشار یک اتمسفر بر روی سطح مسی صاف و شیاردار در حضور و عدم حضور میدان مغناطیسی به طور تجربی بررسی شده است. برای تأیید صحت نتایج، آزمایش آب دیونیزه در سه روز متفاوت انجام شد که تطابق خوبی با روابط مرجع داشت. نانوسیال به صورت یک مرحلهای ساخته شده و از پایداری بالایی برخوردار است. نتایج نشان داده که ضریب انتقال حرارت جوشش آب دیونیزه در سطح شیاردار دایرهای و مستطیلی افزایش و در مثلثی کاهش نسبت به سطح صاف داشته است. ضریب انتقال حرارت جوشش نانوسیال به طور متوسط در سطح شیاردار دایرهای 24 درصد افزایش و در مستطیلی و مثلثی به ترتیب 8 و 37 درصد کاهش نسبت به سطح صاف داشته است. وجود گوشهها و کاهش ترشوندگی در دیواره عمودی در شیار مستطیلی و مثلثی و سرخوردن حبابها باعث افزایش مقاومت حرارتی نسبت به شیار دایرهای میشود. برای ایجاد میدان مغناطیسی از دو آهنربای تخت دائم در دو طرف مخزن جوشش استفاده شده است. با اعمال میدان مغناطیسی با گرادیان منفی، ضریب انتقال حرارت جوشش نانوسیال در شارهای پایین در سطح شیاردار دایرهای و مستطیلی افزایش و در مثلثی کاهش یافته است. نیروی مغناطیسی رو به بالا باعث کاهش قطر حبابهای تشکیل شده میشود، اما نوع شیار نیز بر نتیجه اثرگذار است.
کلید واژگان
جوشش استخرینانوسیال مغناطیسی
سطح شیاردار
ضریب انتقال حرارت
میدان مغناطیسی
افزایش انتقال حرارت
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
دانشگاه صنعتی امیر کبیرسازمان پدید آورنده
مهندسی مکانیک/دانشگاه یزد/یزد/ایرانمهندسی مکانیک/دانشگاه یزد
صنعتی اصفهان/مهندسی مکانیک
شاپا
2008-60322476-3446




