| dc.contributor.author | هاشمی, سید عبدالمهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدریپور, سروش | fa_IR |
| dc.contributor.author | استاجلو, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-20T21:59:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-10T21:59:05Z | |
| dc.date.available | 1399-08-20T21:59:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-10T21:59:05Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هاشمی, سید عبدالمهدی, صدریپور, سروش, استاجلو, محمد. (1397). تحلیل انرژی و اگزرژی و بررسی راهکارهای کاهش مصرف سوخت در واحدهای دستپز پخت نانهای سنتی مسطح. مهندسی مکانیک امیرکبیر (امیرکبیر), 50(6), 1389-1402. doi: 10.22060/mej.2017.12012.5240 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-6032 | |
| dc.identifier.issn | 2476-3446 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22060/mej.2017.12012.5240 | |
| dc.identifier.uri | https://mej.aut.ac.ir/article_958.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/480343 | |
| dc.description.abstract | <span class="fontstyle0">در تحقیق حاضر، با انجام آزمایشهای تجربی، تحقیقات میدانی و محاسبات تحلیلی، ابتدا برآورد دقیقی از بازده انرژی<br />و اگزرژی و همچنین تلفات انرژی و مصرف سوخت انواع مختلف تنورهای دستپز پخت نانهای سنتی مسطح انجام میشود و<br />سپس راهکارهای کاربردی برای کاهش مصرف سوخت این نانواییها ارائه میشود. طبق نتایج، بازده انرژی تنورهای سنگک،<br />بربری و تافتون بسیار پایین و بهترتیب در حدود % 12% ،21و % 5است. همچنین تحلیل اگزرژی نشان میدهد که در مورد<br />تمام نانواییها، انرژی تلفشده از دودکش تنور از لحاظ ترمودینامیکی کیفیت بازیافت بالایی ندارد و سهم اصلی تلفات اگزرژی<br />در این واحدها مربوط به احتراق سوخت و تلفات حرارتی از جدارههای تنور است. نتایج نشان میدهند که با انجام عایقکاری<br />برای تنورهای نانوایی میتوان تا حدود % 65تلفات حرارتی از جدارهها را کاهش داد. همچنین مشخص شد که با کاهش مقدار<br />هوای اضافی ورودی به مشعل تا % ،5میتوان تلفات حرارتی در اثر هوای اضافی را بیش از % 90کاهش داد. در نهایت مشخص<br />شد که با انجام راهکارهای فوق، میتوان بازده انرژی و اگزرژی تنورهای نانوایی سنگک، بربری و تافتون را افزایش و مصرف<br />سالیانه گاز طبیعی را برای این واحدها، بهترتیب در حدود % 66% ،58و % 82کاهش داد</span> <br /><br /> | fa_IR |
| dc.format.extent | 2830 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه صنعتی امیر کبیر | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مهندسی مکانیک امیرکبیر (امیرکبیر) | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22060/mej.2017.12012.5240 | |
| dc.subject | مطالعه تجربی و تحلیلی | fa_IR |
| dc.subject | نان مسطح | fa_IR |
| dc.subject | انرژی | fa_IR |
| dc.subject | اگزرژی | fa_IR |
| dc.subject | کاهش مصرف سوخت | fa_IR |
| dc.subject | احتراق و آلودگی هوا | fa_IR |
| dc.subject | کارایی انرژی در ساختمان و صنعت | fa_IR |
| dc.title | تحلیل انرژی و اگزرژی و بررسی راهکارهای کاهش مصرف سوخت در واحدهای دستپز پخت نانهای سنتی مسطح | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، ایران - شرکت فنی و مهندسی فنآفرینی آلتون، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 50 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 1389 | |
| dc.citation.epage | 1402 | |