نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسهرابی, رؤیاfa_IR
dc.contributor.authorموسوی, سیده نداfa_IR
dc.contributor.authorشاپوری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorحیدرزاده, سیامکfa_IR
dc.contributor.authorشکری, رسولfa_IR
dc.date.accessioned1404-03-11T05:53:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-06-01T05:53:26Z
dc.date.available1404-03-11T05:53:26Zfa_IR
dc.date.available2025-06-01T05:53:26Z
dc.date.issued2025-04-01en_US
dc.date.issued1404-01-12fa_IR
dc.identifier.citationسهرابی, رؤیا, موسوی, سیده ندا, شاپوری, رضا, حیدرزاده, سیامک, شکری, رسول. (1404). ارتباط میزان اکتینوباکتریا و بیفیدوباکتریوم روده با میزان درشت مغذی‌های دریافتی در رژیم غذایی مادران مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با مادران سالم: یک مطالعۀ مورد-شاهدی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 25(1), 35-43.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6358-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1168494
dc.description.abstractمقدمه: میزان اکتینوباکتریا و بیفیدوباکتریوم، که از باکتری‌های مفید روده هستند بین زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری (GDM) با زنان باردار سالم مورد مقایسه قرار گرفته و ارتباط آنها با میزان درشت مغذی‌های دریافتی در رژیم غذایی با این باکتری‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. روش‌ها: پنجاه مادر باردار مبتلا به GDM که در هفته‌های 24-28 بارداری، براساس آزمایش تحمل گلوکز شناسایی شدند و50 مادر باردار سالم با نتایج قند طبیعی انتخاب شدند. نمونۀ مدفوع جمع‌آوری شد. DNA‌ باکتریایی استخراج شده و تکثیر ژن 16S rRNA به روش qPCR و با استفاده از پرایمرهای universal باکتریایی انجام شد. اطلاعات غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک جمع‌آوری شد. یافته‌ها: به‌طور کلی جمعیت اکتینوباکتریا (02/0P= ) و بیفیدوباکتریوم (001/0P= ) در زنان باردار مبتلا بهGDM  کمتر از زنان نرموگلایسمیک بود. با تعدیل اثر همۀ فاکتورهای مورد بررسی و گروه‌های مورد مطالعه، سن (02/0P= ) و سطح تحصیلات (04/0P= ) اثر معنی‌دار بر جمعیت اکتینوباکتریا نشان داد. دریافت کالری بالاتر جمعیت اکتینوباکتریای روده را 1/11 برابر کاهش داد (01/0P= ). میزان کربوهیدرات و چربی مصرفی در رژیم غذایی اثر مثبت بر جمعیت اکتینوباکتریای روده نشان داد (02/0P=  و 003/0P= ). میزان کلسترول دریافتی در رژیم غذایی اثر منفی بر جمعیت بیفیدوباکتریوم نشان داد (02/0P= ) نتیجه‌گیری: افزایش میزان کربوهیدرات و چربی دریافتی در رژیم غذایی با تأکید بر اسیدهای چرب تک و چند غیراشباع و کاهش میزان کالری و کلسترول دریافتی روزانه به ترتیب منجر به افزایش اکتینوباکتریا و بیفیدوباکتریوم که از گونه‌های مفید روده هستند، شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectاکتینوباکتریاfa_IR
dc.subjectبیفیدوباکتریومfa_IR
dc.subjectدیابت بارداریfa_IR
dc.subjectرژیم غذاییfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleارتباط میزان اکتینوباکتریا و بیفیدوباکتریوم روده با میزان درشت مغذی‌های دریافتی در رژیم غذایی مادران مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با مادران سالم: یک مطالعۀ مورد-شاهدیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه، دانشکدۀ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروب شناسی و ویروس شناسی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue1
dc.citation.spage35
dc.citation.epage43
nlai.contributor.orcid0009-0001-6234-4840
nlai.contributor.orcid0000-0003-2075-1306
nlai.contributor.orcid0000-0003-3782-2916


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد