نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorالمعموری, عبدالله علاالدین احمدfa_IR
dc.contributor.authorشریف مرادی, کیوانfa_IR
dc.contributor.authorخلفی, موسیfa_IR
dc.contributor.authorپزشکی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1404-03-11T05:53:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-06-01T05:53:25Z
dc.date.available1404-03-11T05:53:25Zfa_IR
dc.date.available2025-06-01T05:53:25Z
dc.date.issued2025-04-01en_US
dc.date.issued1404-01-12fa_IR
dc.identifier.citationالمعموری, عبدالله علاالدین احمد, شریف مرادی, کیوان, خلفی, موسی, پزشکی, زهرا. (1404). تأثیر دو نوع تمرین تناوبی و تداومی بر مارکرهای آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی در رت‍‍‍‍‍‌های تغذیه ‌شده با رژیم غذایی پُرچرب. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 25(1), 15-23.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6370-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1168492
dc.description.abstractمقدمه: هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر دو نوع تمرین تناوبی و تداومی بر مارکرهای آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی در رت‌های تغذیه‌ شده با رژیم غذایی پُرچرب است. روش‌ها: 24 سر رت نر نژاد ویستار به‌طور تصادفی به چهار گروه رژیم غذایی استاندارد (ND)، پُرچرب (HFD)، پُرچرب با تمرین تداومی با شدت متوسط (HFD+MICT)، پُرچرب با تمرین تناوبی با شدت بالا (HFD+HIIT)، تقسیم شدند. گروه‌های HIIT و MICT به‌مدت 8 هفته، 5 جلسه در هفته، به فعالیت ورزشی مختص گروه خود پرداختند. پروتکل HIIT شامل 6 وهله‌ فعالیت 4 دقیقه‌ای با شدت 90-85 درصد حداکثر سرعت و استراحت فعال 2 دقیقه‌ای و پروتکل MICT که با شدت 70-65 درصد حداکثر بود. مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M،  TNF-αو IL-6 چربی احشایی با استفاده از روش وسترن بلات اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: مصرف هشت هفته HFD، مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی را نسبت به گروه ND افزایش داد (05/0P< ). در مقابل هر دو پروتکل HIIT و MICT منجر به کاهش معنی‌دار IL-6 چربی احشایی نسبت به گروه HFD شدند (001/0 =P). همچنین MICT موجب کاهش معنادار مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M چربی احشایی نسبت به گروه HFD شد (04/0 =P). با این حال، هر دو پروتکل ورزشی اثر معناداری بر TNF-α چربی احشایی نداشتند (05/0P< ). همچنین، تفاوت معنی‌داری بین گروه‌های تمرینی وجود نداشت (05/0P< ). نتیجه‌گیری: تمرینات ورزشی منجر به بهبود ماکرهای التهابی بافت چربی در رت‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پُرچرب می‌شوند که تمرین تداومی با شدت متوسط ممکن است رویکرد مناسب‌تری باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectرژیم غذایی پُرچربfa_IR
dc.subjectتمرین ورزشیfa_IR
dc.subjectچربی احشاییfa_IR
dc.subjectآپولیپوپروتئین Mfa_IR
dc.subjectTNF-αfa_IR
dc.subjectIL-6fa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleتأثیر دو نوع تمرین تناوبی و تداومی بر مارکرهای آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی در رت‍‍‍‍‍‌های تغذیه ‌شده با رژیم غذایی پُرچربfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue1
dc.citation.spage15
dc.citation.epage23
nlai.contributor.orcid0009-0009-6815-1677
nlai.contributor.orcid0000-0001-6123-0035
nlai.contributor.orcid0000-0001-6465-1281


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد