| dc.contributor.author | المعموری, عبدالله علاالدین احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | شریف مرادی, کیوان | fa_IR |
| dc.contributor.author | خلفی, موسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | پزشکی, زهرا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-03-11T05:53:25Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-06-01T05:53:25Z | |
| dc.date.available | 1404-03-11T05:53:25Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-06-01T05:53:25Z | |
| dc.date.issued | 2025-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | المعموری, عبدالله علاالدین احمد, شریف مرادی, کیوان, خلفی, موسی, پزشکی, زهرا. (1404). تأثیر دو نوع تمرین تناوبی و تداومی بر مارکرهای آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی در رتهای تغذیه شده با رژیم غذایی پُرچرب. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 25(1), 15-23. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6370-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1168492 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر دو نوع تمرین تناوبی و تداومی بر مارکرهای آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی در رتهای تغذیه شده با رژیم غذایی پُرچرب است.
روشها: 24 سر رت نر نژاد ویستار بهطور تصادفی به چهار گروه رژیم غذایی استاندارد (ND)، پُرچرب (HFD)، پُرچرب با تمرین تداومی با شدت متوسط (HFD+MICT)، پُرچرب با تمرین تناوبی با شدت بالا (HFD+HIIT)، تقسیم شدند. گروههای HIIT و MICT بهمدت 8 هفته، 5 جلسه در هفته، به فعالیت ورزشی مختص گروه خود پرداختند. پروتکل HIIT شامل 6 وهله فعالیت 4 دقیقهای با شدت 90-85 درصد حداکثر سرعت و استراحت فعال 2 دقیقهای و پروتکل MICT که با شدت 70-65 درصد حداکثر بود. مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M، TNF-αو IL-6 چربی احشایی با استفاده از روش وسترن بلات اندازهگیری شد.
یافتهها: مصرف هشت هفته HFD، مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی را نسبت به گروه ND افزایش داد (05/0P< ). در مقابل هر دو پروتکل HIIT و MICT منجر به کاهش معنیدار IL-6 چربی احشایی نسبت به گروه HFD شدند (001/0 =P). همچنین MICT موجب کاهش معنادار مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M چربی احشایی نسبت به گروه HFD شد (04/0 =P). با این حال، هر دو پروتکل ورزشی اثر معناداری بر TNF-α چربی احشایی نداشتند (05/0P< ). همچنین، تفاوت معنیداری بین گروههای تمرینی وجود نداشت (05/0P< ).
نتیجهگیری: تمرینات ورزشی منجر به بهبود ماکرهای التهابی بافت چربی در رتهای تغذیه شده با رژیم غذایی پُرچرب میشوند که تمرین تداومی با شدت متوسط ممکن است رویکرد مناسبتری باشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | رژیم غذایی پُرچرب | fa_IR |
| dc.subject | تمرین ورزشی | fa_IR |
| dc.subject | چربی احشایی | fa_IR |
| dc.subject | آپولیپوپروتئین M | fa_IR |
| dc.subject | TNF-α | fa_IR |
| dc.subject | IL-6 | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | تأثیر دو نوع تمرین تناوبی و تداومی بر مارکرهای آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی در رتهای تغذیه شده با رژیم غذایی پُرچرب | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 15 | |
| dc.citation.epage | 23 | |
| nlai.contributor.orcid | 0009-0009-6815-1677 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6123-0035 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6465-1281 | |