ارتباط پلیمورفیسمهای rs4986790 و rs4986791 ژن TLR4 با خطر ابتلا به زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری در جمعیت استان گیلان
(ندگان)پدیدآور
سیده طناز کمونهرسول زحمتکش رودسری
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: زخم پپتیک از شایعترین بیماریهای گوارشی در انسان است. عفونت هلیکوباکترپیلوری یک عامل اصلی بروز زخم پپتیک است. TLRها با شناسایی قسمتهای خاص باکتریها، مسیر پیامرسانی سیستم ایمنی ذاتی را تنظیم مینمایند. TLR4 با تشخیص لیپوپلی ساکاریدهای پاتوژنها، پاسخهای ایمنی را علیه آنها فعال مینماید. هدف از این مطالعه بررسی اثر پلیمورفیسمهای rs4986790 و rs4986791 ژن TLR4 با استعداد ابتلا به زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری بود.
نتایج: اختلاف آماری معنیداری بین فراوانی ژنوتیپی GG مربوطبه جایگاه rs4986791 ژن TLR4 با بیماری زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری در میان گروه بیمار و کنترل مشاهده گردید.
نتیجهگیری: نتایج آنالیز آماری نشان داد که حضور آللهای G و T در ژن TLR4، را میتوان یک فاکتور خطر احتمالی برای ابتلا به زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری مطرح نمود. با این حال جهت تأیید نتایج، مطالعه بر روی جمعیتهای مختلف و بزرگتر موردنیاز است.
کلید واژگان
PolymorphismPeptic ulcer
TLR4 gene
Helicobacter pylori
تاریخ نشر
2025-05-061404-02-16
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شاهرودسازمان پدید آورنده
گروه زیستشناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.- گروه زیستشناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.
شاپا
1735-577X2345-3753



