• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 36, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 36, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تظاهر شوانومای معده نادر با خونریزی شدید گوارشی: مقاله گزارش موردی

    (ندگان)پدیدآور
    محمودلو, رحیمکاظم زاده, جعفر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.534 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    گزارش مورد
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شوانوما که به‌عنوان نوریوما یا نوریلموم نیز شناخته می‌شود، عموماً نئوپلاسم‌های خوش‌خیم و با رشد آهسته‌ای هستند که از هر عصبی که دارای غلاف سلول شوان است منشأ می‌گیرد. این نئوپلاسم‌ها در میان تومورهای مزانشیمی سلول دوکی دستگاه گوارش نادر هستند، اما بیشتر در معده ایجاد می‌شوند که 2/0درصد از تومورهای معده را شامل می‌شوند. شوانومای معده توموری نادر است و تظاهر آن با خونریزی شدید گوارشی حتی نادرتر است. تشخیص شوانومای معده همراه با خونریزی شدید گوارشی چالش‌های متعددی دارد، زیرا این تومور نادر است و علائم آن اغلب با سایر بیماری‌های گوارشی اشتباه گرفته می‌شود. ما در این گزارش یک مورد از این تظاهر را معرفی می‌کنیم که اهمیت تشخیص افتراقی این ضایعات در برخورد با خونریزی‌های گوارشی را نشان می‌دهد. مورد بیمار 44 ساله با شوانومای معده با اندازه وسیع در قسمت دیستال معده است. بیمار با خونریزی شدید گوارشی بستری‌شده بود بطوریکه 9=Hb و 3/25=Hct بود که بیمار احیاء،  مایع درمانی و طی دو نوبت چهار واحد خون دریافت می‌کند. بیمار پس از stable شدن تحت آندوسکوپی قرار می‌گیرد که در بررسی آندوسکوپی ضایعه زیر مخاطی بزرگ و نیز زخم همراه با خون در آنتر معده گزارش می‌شود ولی اشاره‌ای به رگ خونریزی دهنده یا محل خونریزی نشده بود. بیمار تحت گاسترکتومی دیستال و بازسازی محل به روش بیلروت یک قرار گرفت. در رنگ‌آمیزی توده پس از عمل، مثبت برای S100، KI67، SMA و منفی برای CD34 و CD117 گزارش شده بود. بیمار پس از عمل به فاصله پنج روز باحال عمومی رضایت‌بخش ترخیص شد و جواب پاتولوژی پس از عمل شوانومای معده را تأیید کرد.
    کلید واژگان
    شوانوم معده
    تظاهر خونریزی شدید
    گزارش مورد
    جراحی عمومی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-03-01
    1403-12-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    استاد تمام جراحی قفسه سینه و جراحی عمومی، گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
    فلوشیپ سوختگی و ترمیمی و جراحی عمومی، گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6405-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1165638

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب