• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 27, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 27, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با خطر 12-ساله بروز فنوتیپ‌های چاقی

    (ندگان)پدیدآور
    گل زرند, مهدیهمصلحی, نازنینمیرمیران, پروینحبیبی معینی, علی سیامک
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    792.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: به موازات افزایش روند چاقی در دنیا، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده نیز در حال افزایش است. با این‌حال، مطالعات کوهورت بسیار اندکی رابطه بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و خطر چاقی را بررسی کرده‌اند. از این‌رو، مطالعه کوهورت حاضر با هدف تعیین ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و خطر فنوتیپ‌های چاقی در بزرگسالان ایرانی طراحی گردید. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کوهورت، 2734 فرد بزرگسال از مطالعه قند و لیپید تهران انتخاب شدند. دریافت غذایی شرکت‌کنندگان با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک بررسی، و مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به شیوه طبقه‌بندی نووآ (NOVA) تعیین شد. در این مطالعه نمایه توده بدن بالاتر از 30 کیلوگرم بر مترمربع، دور کمر بالاتر از 90 سانتی‌متر، نسبت دور کمر به قد بالاتر از 0/5، و توده چربی بالاتر از 25 درصد در مردان و 35 درصد در زنان به عنوان فنوتیپ‌های چاقی در نظر گرفته شدند. یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان در این مطالعه 39/8 سال و 45/9 درصد از شرکت‌کنندگان را مردان تشکیل داده بودند. میانگین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده 4 واحد در روز بود. نتایج آزمون کاکس نشان داد که به ازای هر یک واحد افزایش در مصرف غذاهای فوق فرآوری شده، خطر نسبی (فاصله اطمینان 95 درصد) بروز نمایه توده بالا، 4 درصد (1/08-1/00)؛ توده چربی بالا، 7 درصد (1/11-1/04)؛ دور کمر بالا، 4 درصد (1/06-1/02)؛ و نسبت دور کمر به قد بالا، 3 درصد (1/06-1/00) افزایش می‌یابد. نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با بروز فنوتیپ‌های چاقی در بزرگسالان ایرانی ارتباط مثبتی دارد.
    کلید واژگان
    غذاهای فوق فرآوری شده
    چاقی
    نمایه توده بدن
    دور کمر
    توده چربی
    تغذيه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-03-01
    1403-12-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم، پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،
    مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم، پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،
    مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم، پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،
    مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز، پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3221-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1161494

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب