نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمودی کیا, زهراfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorمناف فر, رامینfa_IR
dc.contributor.authorنوری, فرزانهfa_IR
dc.contributor.authorجلیلی, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T07:23:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T07:23:20Z
dc.date.available1404-02-11T07:23:19Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T07:23:20Z
dc.date.issued2025-02-01en_US
dc.date.issued1403-11-13fa_IR
dc.identifier.citationمحمودی کیا, زهرا, ایمانی, احمد, مناف فر, رامین, نوری, فرزانه, جلیلی, رضا. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ شاخص‌های رشد و محتوای اسیدهای چرب عضله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با خوراک کاملاً گیاهی حاوی سطوح مختلف اسیدهای چرب تک غیر اشباع و نسبت‌های لینولئیک اسید به لینولنیک اسید. مجله علمي شيلات ايران, 34(6), 83-97.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2841-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1160619
dc.description.abstractافزایش جهانی تولیدات آبزی‌پروری باعث افزایش نیاز به روغن ماهی جهت تولید خوراک آبزیان پرورشی شده است. استفاده از روغن گیاهی به جای روغن ماهی، سبب افزایش پایداری تولید آبزی‌پروری و افزایش سوددهی مزارع پرورش آبزیان می‌‌شود. مطالعه حاضر برای ارزیابی اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب تک غیر اشباع (25 و 55 درصد) خوراک با نسبت‌های مختلف لینولئیک اسید (LA): لینولنیک اسید (ALA) (1، 2 و 8) در خوراک فاقد پودر و روغن ماهی بر عملکرد رشد و الگوی اسیدهای چرب عضله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 650 قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان تریپلوئید با وزن متوسط 17/0± 5/14 گرم به صورت تصادفی میان 7 تیمار آزمایشی با 3 تکرار در مخازن پلی اتیلنی 300 لیتری توزیع شدند. ماهیان به مدت 4 ماه با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. پس از طی این مدت، گروه‌های مختلف آزمایشی به مدت یک ماه نیز با جیره پایانی که دارای روغن ماهی بود، تغذیه شدند. شاخص‌های رشد ماهیان گروه‌های مختلف آزمایشی در پایان هر دو دوره فاقد تفاوت آماری معنی‌دار بود (05/0p>). نسبت اسیدهای چرب چندغیراشباع سری3 n-به سری6 n- (n-6 PUFA/n-3PUFA) عضله ماهی در هر دو دوره در تیمار 5 (ماهیان تغذیه شده با خوراک حاوی 55 درصد MUFA و نسبت LA:ALA برابر 8) نسبت به تیمار شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0p<). در دوره اول پرورش محتوای دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و اسیدهای چرب چندغیراشباع (PUFA) عضله ماهیان همه تیمارها نسبت به گروه شاهد کاهش معنی‌داری داشت (05/0p<). تغذیه پایانی با جیره حاوی روغن ماهی توانست محتوای اسیدهای چرب مذکور را در عضله ماهیان بازسازی نماید، البته محتوای DHA عضله ماهیان تیمار 5 نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌داری پایین بود (05/0p<). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ترکیب مناسب روغن‌های گیاهی بدون اثر منفی بر رشد ماهیان حتی تا وزن قابل ارائه به بازار می‌تواند جایگزین روغن ماهی شود. همچنین می‌توان با استفاده از یک دوره تغذیه پایانی کوتاه‌مدت با خوراک حاوی روغن ماهی، محتوای اسیدهای چرب عضله ماهیان را برای افزایش ارزش غذایی آن بازسازی نمود.fa_IR
dc.format.extent610
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectخوراکfa_IR
dc.subjectروغن گیاهیfa_IR
dc.subjectاسید‌های‌چربfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رشدfa_IR
dc.subjectقزل‌آلای‌رنگین‌کمانfa_IR
dc.subjectتكثير و پرورشfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ شاخص‌های رشد و محتوای اسیدهای چرب عضله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با خوراک کاملاً گیاهی حاوی سطوح مختلف اسیدهای چرب تک غیر اشباع و نسبت‌های لینولئیک اسید به لینولنیک اسیدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue6
dc.citation.spage83
dc.citation.epage97


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد