• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 34, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 34, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ تاثیر نوع حلال بر میزان بازده استخراج و خواص آنتی‌اکسیدانی پلی‌فنول‌ها و آلژینات از جلبک‌های قهوه‌ای Sargassum cristaefolium و Nizimudinia zanardinii جمع‌آوری شده از سواحل شمالی دریای عمان

    (ندگان)پدیدآور
    شریفیان, سلیمناظمی, ملیکا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    619.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در مطالعه حاضر تاثیر نوع حلال بر میزان بازده استخراج و خواص آنتی‌اکسیدانی پلی‌فنول‌ها و آلژینات استخراجی از جلبک‌های قهوه‌ای Sargassum cristaefolium و Nizimudinia zanardinii جمع‌آوری شده از سواحل شمالی دریای عمان مورد بررسی قرار گرفت. جلبک‌های قهوه‌ای از سواحل چابهار جمع‌آوری، شستشو و در سایه خشک گردید. در ادامه استخراج عصاره از جلبک‌ها با استفاده از حلال‌های متانول (100، 70 و 30 درصد)، اتیل استات (100، 70 و 30 درصد ) و آب (100 درصد) انجام شده و میزان استخراج عصاره، میزان فلوروتانین، توانایی مهار رادیکال آزاد DPPH و توانایی کلاته‌کنندگی مس در عصاره‌های مختلف سنجش گردید. نتایج نشان داد که نوع حلال (متانول یا اتیل استات) و نسبت ترکیب آن (70، 30 و صفر درصد) با آب تآثیر زیادی بر میزان استخراج عصاره، فلوروتانین، آلژینات و خواص آنتی‌اکسیدانی آنها دارد. در هر دو جلبک، حلال‌های آلی در شکل خالص کارایی بهتری نسبت به شکل ترکیب با آب داشتند. نتایج مقایسه دو جلبک نیز نشان داد که جلبک N. zanardinii نسبت به S. cristaefolium دارای میزان فلوروتانین، آلژینات و خواص آنتی‌اکسیدانی بالاتری بوده است. بنابراین، از جلبک N. zanardinii و عصاره حاصل از حلال متانول 100 درصد برای استخراج فلوروتانین و در ادامه آلژینات استفاده گردید. نتایج ادامه پژوهش نشان داد که در فرکشن‌های مختلف حاصله از عصاره اولیه جلبک N. zanardinii،، فرکشن اتیل‌استاتی دارای میزان فلوروتانین، مهار رادیکال آزاد و کلاته‌کنندگی یون مس بالاتری نسبت به سایر فرکشن‌‌ها بوده است. به طور کلی، نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که نوع حلال تاثیر معنی‌داری بر میزان استخراج ترکیبات فنولی و آلژینات از جلبک قهوه‌ای دارد و میزان این ترکیبات و خواص آنتی‌اکسیدانی آنها بسته به نوع گونه و شرایط استخراج متفاوت است.
    کلید واژگان
    پلی‌فنول‌ها
    آلژینات
    جلبک‌های قهوه‌ای
    دریای عمان
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2025-02-01
    1403-11-13
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2859-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1160618

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب