| dc.contributor.author | محسنی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | فداکارماسوله, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کرمی نسب, مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ذاکری, دنیا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-02-11T07:23:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-05-01T07:23:17Z | |
| dc.date.available | 1404-02-11T07:23:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-05-01T07:23:17Z | |
| dc.date.issued | 2025-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-11-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محسنی, محمود, فداکارماسوله, فاطمه, کرمی نسب, مصطفی, ذاکری, دنیا. (1403). مقاله علمی – پژوهشی: اثر خوراکی سطوح مختلف کیتوزان بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای ایمنی- بیوشیمیایی سرم خون فیل ماهی (Huso huso) انگشتقد. مجله علمي شيلات ايران, 34(6), 49-65. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2839-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1160617 | |
| dc.description.abstract | تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کیتوزان به عنوان یک مکمل غذایی محرک رشد و ایمنی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و برخی شاخصهای خونی و سرم شناسی بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso) طراحی و اجرا گردید. تعداد 1260 عدد بچه فیل ماهی (07/0±87/2 گرم) در 18 مخزن فایبر گلاس 2000 لیتری (70 عدد ماهی در هر مخزن) با شش جیره آزمایشی شامل جیره شاهد (فاقد کیتوزان، T1)، کیتوزان با مقادیر 15/0 درصد (T2)، 3/0 درصد (T3)، 45/0 درصد (T4)، 6/0 درصد (T5) و 75/0 درصد (T6) با 3 تکرار در هر تیمار به مدت 12 هفته تغذیه شدند. وزن نهایی، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین و ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیه شده با سطوح 45/0 درصد و بالاتر کیتوزان به طور معنیداری نسبت به نمونه شاهد کمتر بود (05/0p<). میزان پروتئین و چربی لاشه با افزایش میزان کیتوزان در جیره غذایی نسبت به گروه شاهد بهترتیب افزایش و کاهش معنیداری داشت (P≤0.05). شاخصهای ایمنی لیزوزیم، کمپلمان ACH50، ایمونوگلوبولین تام و IgM نیز با افزایش میزان کیتوزان در جیره غذایی نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری یافت (05/0p<). در نتیجه، به منظور دستیابی به حداکثر رشد، ترکیب بهینه لاشه و شاخصهای ایمنی- بیوشیمیایی خون در بچه فیل ماهی پرورشی، پیشنهاد میشود از میزان 6/0-45/0 درصد کیتوزان در جیره غذایی این ماهی استفاده گردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 699 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | فیلماهی | fa_IR |
| dc.subject | کیتوزان | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب لاشه | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای خونی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: اثر خوراکی سطوح مختلف کیتوزان بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای ایمنی- بیوشیمیایی سرم خون فیل ماهی (Huso huso) انگشتقد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری | fa_IR |
| dc.contributor.department | انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری | fa_IR |
| dc.contributor.department | 2- شرکت تولید خوراک آبزیان بهدانه شمال | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 34 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 49 | |
| dc.citation.epage | 65 | |