نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحسنی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorفداکارماسوله, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorکرمی نسب, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorذاکری, دنیاfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T07:23:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T07:23:17Z
dc.date.available1404-02-11T07:23:17Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T07:23:17Z
dc.date.issued2025-02-01en_US
dc.date.issued1403-11-13fa_IR
dc.identifier.citationمحسنی, محمود, فداکارماسوله, فاطمه, کرمی نسب, مصطفی, ذاکری, دنیا. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر خوراکی سطوح مختلف کیتوزان بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌‌های ایمنی- بیوشیمیایی سرم خون فیل ‌ماهی (Huso huso) انگشت‌قد. مجله علمي شيلات ايران, 34(6), 49-65.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2839-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1160617
dc.description.abstractتحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کیتوزان به عنوان یک مکمل غذایی محرک رشد و ایمنی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و برخی شاخص‌‌های ‌‌خونی و سرم‌‌ شناسی بچه فیل‏ماهی پرورشی (Huso huso) طراحی و اجرا گردید. تعداد 1260 عدد ‏بچه فیل ‏ماهی (07/0±87/2 گرم) در 18 مخزن فایبر گلاس 2000 لیتری (70 عدد ماهی در هر مخزن) با شش جیره آزمایشی شامل جیره شاهد (فاقد کیتوزان، T1)، کیتوزان با مقادیر 15/0 درصد (T2)، 3/0 درصد (T3)، 45/0 درصد (T4)، 6/0 درصد (T5) و 75/0 درصد (T6) با 3 تکرار در هر تیمار به ‌‌مدت 12 هفته تغذیه شدند. وزن نهایی، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین و ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیه شده با سطوح 45/0 درصد و بالاتر کیتوزان به طور معنی‌داری نسبت به نمونه شاهد کمتر بود (05/0p<). میزان پروتئین و چربی لاشه با افزایش میزان کیتوزان در جیره غذایی نسبت به گروه شاهد به‌ترتیب افزایش و کاهش معنی‌داری داشت (P≤0.05). شاخص‏های ایمنی لیزوزیم، کمپلمان ACH50، ایمونوگلوبولین تام و IgM نیز با افزایش میزان کیتوزان در جیره غذایی نسبت به گروه شاهد افزایش معنی‌‌داری یافت (05/0p<). در نتیجه، به منظور دستیابی به حداکثر رشد، ترکیب بهینه لاشه و شاخص‌‌های ایمنی- بیوشیمیایی خون در بچه فیل ماهی پرورشی، پیشنهاد می‏شود از میزان 6/0-45/0 درصد کیتوزان در جیره غذایی این ماهی استفاده گردد.fa_IR
dc.format.extent699
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectفیل‌ماهیfa_IR
dc.subjectکیتوزانfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectترکیب لاشهfa_IR
dc.subjectشاخص‌‌های ‌خونیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر خوراکی سطوح مختلف کیتوزان بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌‌های ایمنی- بیوشیمیایی سرم خون فیل ‌ماهی (Huso huso) انگشت‌قدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاریfa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاریfa_IR
dc.contributor.department2- شرکت تولید خوراک آبزیان بهدانه شمالfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue6
dc.citation.spage49
dc.citation.epage65


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد