مقایسه اثر ضدمیکروبی حلالهای آبی والکلی گیاه آنغوزه (Frula assafoetida) تحت شرایط In-vitro
(ندگان)پدیدآور
مشیری, فاطمهگواهی, مصطفیرجایی لیتکوهی, هاجر
نوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: در سالهای اخیر، با افزایش مشکلات زیستمحیطی و همچنین مقاومت میکروبی در برابر آنتیبیوتیکها، تلاشها جهت گسترش و توسعه ترکیبات زیستفعال با قابلیت ضدمیکروبی شدیداً افزایشیافته است. عصارههای گیاهی به عنوان منابع بالقوه از این ترکیبات زیستی از اهمیت فراوانی برخوردارند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی و مقایسه فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی و الکلی صمغ آنغوزه در شرایط آزمایشگاهی میباشد.
روش: در این مطالعه تجربی، فعالیت ضدباکتریایی عصارههای آبی و متانولی آنغوزه به روش انتشار دیسک مورد ارزیابی قرارگرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصارهها بررسیشد. آنالیز دادهها با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و با استفاده از نرمافزار SPSS 25 انجام شد.
یافتهها: نتایج نشانداد عصاره آبی در مقایسه با عصاره متانولی فعالیت ضدمیکروبی بالاتری را داشته است، بهگونهای که کمترین مقدار MIC و MBC به ترتیب در غلظتهای 77/0 و 55/1 میلیگرم بر میلی لیتر، برای عصاره آبی و علیه باکتری باسیلوس سوبتیلیس مشاهدهشد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نوع حلال و روش عصارهگیری تأثیر بسزایی در اثرات ضد باکتریایی ترکیبات زیستفعال دارد. عصارههای مختلف آنغوزه با داشتن فعالیت ضدباکتریایی مناسب علیه باکتریها بهویژه باکتریهای گرممثبت، میتوانند بهعنوان یک منبع امیدبخش در فرآورده های بهداشتی و درمانی استفادهشوند.
کلید واژگان
ترکیبات زیست فعالآنغوزه
فعالیت ضدباکتریایی
حداقل غلظت کشندگی
زیست شناسی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2022-12-011401-09-10
ناشر
دانشکده علوم پزشکی نیشابورسازمان پدید آورنده
دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آملدانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
شاپا
2383-32032476-2768



