• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه اثر ضدمیکروبی حلالهای آبی والکلی گیاه آنغوزه (Frula assafoetida) تحت شرایط In-vitro

    (ندگان)پدیدآور
    مشیری, فاطمهگواهی, مصطفیرجایی لیتکوهی, هاجر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: در سال­های اخیر، با افزایش مشکلات زیست‌محیطی و همچنین مقاومت میکروبی در برابر آنتی‌بیوتیک­ها، تلاش­ها جهت گسترش و توسعه ترکیبات زیست‌فعال با قابلیت ضدمیکروبی شدیداً افزایش‌یافته است. عصاره­های گیاهی به عنوان منابع بالقوه از این ترکیبات زیستی از اهمیت فراوانی برخوردارند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی و مقایسه فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی و الکلی صمغ آنغوزه در شرایط آزمایشگاهی می‌باشد. روش: در این مطالعه تجربی، فعالیت ضدباکتریایی عصاره­های آبی و متانولی آنغوزه به روش انتشار دیسک مورد ارزیابی قرارگرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره­ها بررسی‌شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS 25 انجام شد. یافته‎ها:  نتایج نشان‌داد عصاره آبی در مقایسه با عصاره متانولی فعالیت ضدمیکروبی بالاتری را داشته است، به‌گونه­ای که کمترین مقدار MIC و MBC به ترتیب در غلظت­های 77/0 و 55/1 میلی­گرم بر میلی ­لیتر، برای عصاره آبی و علیه باکتری باسیلوس سوبتیلیس مشاهده‌شد. نتیجه‎گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نوع حلال و روش عصاره‌گیری تأثیر بسزایی در اثرات ضد باکتریایی ترکیبات زیست‌فعال دارد. عصاره­های مختلف آنغوزه با داشتن فعالیت ضدباکتریایی مناسب علیه باکتری­ها به‌ویژه باکتری‌های گرم‌مثبت، می­توانند به‌عنوان یک منبع امیدبخش در فرآورده­ های بهداشتی و درمانی استفاده‌شوند.
    کلید واژگان
    ترکیبات زیست فعال
    آنغوزه
    فعالیت ضدباکتریایی
    حداقل غلظت کشندگی
    زیست شناسی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2022-12-01
    1401-09-10
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
    دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
    دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-1324-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1158804

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب