• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
    • دوره 22, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
    • دوره 22, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی مقایسه اثر عصاره اتانولی سیاه دانه و کلرهگزیدین بر روی استرپتوکوکوس موتانس در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    جدیدی, هانیهعلینژادبریجانی, سیدعباسمعینی, پیوندمجذوبی, سپیده
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    744.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مطالعه اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    خلاصه: سابقه وهدف: میکروارگانیسم‌های متعددی در تشکیل پلاک میکروبی دهان مشارکت دارند و استرپتوکوکوس موتانس یکی از عوامل مهم در پوسیدگی‌های دندانی است. از دیرباز، استفاده از ترکیبات گیاهی برای کاهش آلودگی‌های حفره دهانی مورد توجه بوده است. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی مقایسه‌ای اثر عصاره اتانولی سیاه‌دانه و کلرهگزیدین بر استرپتوکوکوس موتانس در شرایط آزمایشگاهی بود. مواد و روش ها: این مطالعه که به‌ صورت تجربی بر روی سویه استاندارد استرپتوکوکوس موتانس (PTCC1687) انجام شد. عصاره اتانولی سیاه‌دانه به روش خیساندن در اتانول تهیه و خواص ضدباکتریایی آن با روش دیسک‌گذاری در محیط مولر هینتون آگار بررسی گردید. رقت‌های 0.09 تا 50 درصد عصاره بر باکتری اعمال و قطر هاله عدم رشد اندازه‌گیری شد. همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با روش‌های Microdilution broth و Macrodilution broth تعیین گردید. داده‌های به‌دست‌آمده با آزمون T و نرم‌افزار SPSS نسخه 25 تحلیل شد. یافته ها: میانگین قطر هاله عدم رشد برای عصاره اتانولی سیاه‌دانه و کلرهگزیدین به‌ترتیب 16 و 20 میلی‌متر گزارش شد. براساس نتایج آزمون رقیق‌سازی، عصاره سیاه‌دانه در غلظت 5/12 میلی‌گرم/میلی‌لیتر حداقل اثر مهارکنندگی و در غلظت 25 میلی‌گرم/میلی‌لیتر حداقل اثر کشندگی باکتری را نشان داد. در مقابل، MIC و MBC کلرهگزیدین به‌ترتیب 6/0 و 2/1 میلی‌گرم/میلی‌لیتر بود. آزمون T بیانگر تفاوت معنادار میان قطر هاله عدم رشد سیاه‌دانه و کلرهگزیدین بود. (05/0>P) نتیجه‌گیری: عصاره اتانولی سیاه‌دانه اثر مهاری مثبتی بر استرپتوکوکوس موتانس دارد، اگرچه فعالیت ضد میکروبی آن در مقایسه با کلرهگزیدین محدودتر است.  
    کلید واژگان
    استرپتوکوکوس موتانس
    تست های حساسیت میکروبی
    سیاه دانه
    کلرهگزیدین
    دندانپزشکی کودکان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-03-01
    1403-12-11
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی
    سازمان پدید آورنده
    گروه کودکان، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، تهران، ایران
    دندانپزشک عمومی
    متخصص دندانپزشکی کودکان
    گروه دندانپزشکی کودکان ، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، تهران، ایران

    شاپا
    2008-4676
    2228-7353
    URI
    http://jrds.ir/article-1-1547-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1158200

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب