استفاده از گیاهان دارویی در تولید طیور گوشتی
(ندگان)پدیدآور
جباری, مانیافتاده فدافن, علیقزل, رحمان
نوع مدرک
Textمقاله علمی- ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاهان دارویی حاوی ترکیبات زیست فعالی هستند که دارای خواص ضد میکروبی، آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و تعدیلکنندۀ پاسخهای سیستم ایمنی هستند که میتواند عملکرد رشد را بهبود بخشند، کارآیی خوراک را افزایش و وضعیت سلامت جوجههای گوشتی را بهبود بخشد. مطالعات متعدد نشان داده است که گنجاندن گیاهان دارویی در خوراک جوجههای گوشتی میتواند به طور قابل توجهی پارامترهای عملکردی پرنده مانند افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک را بهبود بخشد. علاوه بر این، نشان داده شده است که گیاهان دارویی پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی را تقویت کرده و از این طریق بروز بیماریهای مختلف از جمله عفونتهای باکتریایی، کوکسیدیوز و اختلالات مرتبط با استرس اکسیداتیو را کاهش میدهند. استفاده از گیاهان دارویی به عنوان مکملهای خوراک طیور در سالهای اخیر در تلاش برای توقف استفاده از آنتیبیوتیکها و محرکهای رشد مصنوعی توجه فزایندهای را به خود جلب کرده است.
کلید واژگان
ترکیبات زیست فعالخواص ضد میکروبی
گیاهان دارویی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2024-08-221403-06-01
ناشر
انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانAnimal Science Students Scientific Association Campus of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran
سازمان پدید آورنده
کارشناسیارشد علوم و مهندسی باغبانی گرایش گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، خراسان جنوبی، ایرانکارشناسیارشد علوم و مهندسی باغبانی گرایش گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، خراسان جنوبی، ایران
کارشناسیارشد علوم و مهندسی باغبانی گرایش گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، خراسان جنوبی، ایران



