نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعجمی, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, سید حسینfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T04:24:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T04:24:18Z
dc.date.available1404-02-11T04:24:18Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T04:24:18Z
dc.date.issued2025-03-21en_US
dc.date.issued1404-01-01fa_IR
dc.date.submitted2024-07-12en_US
dc.date.submitted1403-04-22fa_IR
dc.identifier.citationعجمی, وحید, نعمتی, سید حسین. (1404). بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک و اسید سیتریک روی برخی از ویژگی‌های کیفی و بار میکروبی هندوانه (Citrullus lanatus) برش‌خورده. علوم باغبانی, 39(1), 121-109. doi: 10.22067/jhs.2024.88902.1361fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2024.88902.1361
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_45548.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1153163
dc.description.abstractبار میکروبی و نرم­شدن بافت میوه در اثر برش­خوردن میوه‌ها باعث کاهش کیفیت در اثر تنفس بالای میوه و اتلاف آب از عوامل محدودکننده عمر پس از برداشت میوه‌های تازه برش­خورده هندوانه (Citrullus lanatus) می‌باشد. در پژوهش حاضر، اثر اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک روی برخی از شاخص‌های کیفی قطعات برش­خورده میوه هندوانه رقم ̓کریسمون̒ طی دوره انبارمانی مورد ­بررسی قرار گرفت. در ابتدا، پوست میوه جدا شد و سپس گوشت میوه به قطعات چهار سانتی‌متر در چهار سانتی‌متر برش داده­شد و در محلول‌های اسید سالیسیلیک (1 و 2 میلی­مولار) و اسید سیتریک (5/0 و 1 میلی‌مولار) به‌مدت دو دقیقه غوطه‌ور شد. غوطه‌وری در آب مقطر با دمای 25 درجه سلسیوس نیز به­عنوان شاهد معرفی شد. سپس میوه‌ها در پوشش‌هایی از جنس پلی­اتیلن با پوشش سلوفان بسته‌بندی شدند و به‌مدت 14 روز در دمای چهار درجه سلسیوس نگهداری شدند. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک در هر دو غلظت (1 و 2 میلی­مولار) و اسید سیتریک 1 میلی‌مولار باعث کاهش چشم­گیر بار میکروبی و کاهش افت وزن شد. همچنین، تیمارهای ذکر­شده، افزایش مواد جامد محلول کل را در طی مدت زمان نگهداری میوه‌های برش­خورده هندوانه مهار کردند و باعث حفظ استحکام بافت میوه نیز شدند. نتایج ارزیابی شاخص‌های رنگ و خواص ارگانولپتیک بیانگر این بود که تیمارهای اسید سالیسیلیک در هر دو غلظت (1 و 2 میلی­مولار) و اسید سیتریک 1 میلی‌مولار باعث حفظ هر چه بهتر کیفیت میوه نسبت به شاهد شدند. بهترین تیمار کاربرد اسید سالسیلیک با غلظت 2 میلی‌مولار نشان داده شد. به­طور کلی، در بین تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش، اسید سالیسیلیک دو میلی‌مولار بهترین نتیجه را در حفظ کیفیت میوه تازه برش­خورده هندوانه در طی انبار سرد داشت.fa_IR
dc.format.extent709
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2024.88902.1361
dc.subjectانبارمانیfa_IR
dc.subjectخواص ارگانولپتیکfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رنگfa_IR
dc.subjectعمر پس از برداشتfa_IR
dc.subjectکیفیتfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک و اسید سیتریک روی برخی از ویژگی‌های کیفی و بار میکروبی هندوانه (Citrullus lanatus) برش‌خوردهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume39
dc.citation.issue1
dc.citation.spage121
dc.citation.epage109
nlai.contributor.orcid0009-0000-3469-8193
nlai.contributor.orcid0000-0003-2365-7278


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد