| dc.contributor.author | کیوانفر, سعیده | fa_IR |
| dc.contributor.author | هاشم آبادی, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاویانی, بهزاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-02-11T04:24:10Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-05-01T04:24:11Z | |
| dc.date.available | 1404-02-11T04:24:10Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-05-01T04:24:11Z | |
| dc.date.issued | 2025-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2022-02-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1400-11-23 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کیوانفر, سعیده, هاشم آبادی, داود, کاویانی, بهزاد. (1404). تعیین مناسبترین زمان برداشت میوه زیتون (Olea europea L.) ارقام 'زرد' و 'آربکین' براساس ویژگیهای فیزیولوژیک. علوم باغبانی, 39(1), 11-1. doi: 10.22067/jhs.2023.75205.1138 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.75205.1138 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_43327.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1153157 | |
| dc.description.abstract | میوه زیتون (Olea europea L.) از خانواده Oleaceae، دارای اسیدهای چرب غیراشباع است و نقش آنتیاکسیدانی دارد. ویژگی تجزیه و تحلیلی مراحل بلوغ، یک پیشنیاز برای زمان برداشت میوه در هر رقم و کیفیت محصولات زیتون است. ایجاد وقفه بین برداشت و استحصال روغن زیتون، باعث ایجاد شرایط نامطلوب در این میوه میشود. بنابراین، تعیین بهترین زمان برداشت میوه حائز اهمیت است. برای تعیین زمان مناسب برداشت و اثر آن روی کیفیت روغن، آزمایشی بهصورت فاکتوریل با دو فاکتور شامل رقم در دو سطح (̓زرد̒ و ̓آربکین̒) و زمان برداشت در شش سطح (3، 10، 17 و 24 آبان و 1 و 8 آذر) بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. شاخصهای فیزیولوژیک از جمله درصد روغن، میزان ترکیبات فنولیک، درجه پراکسیداسیون، مقدار اسید اولئیک، اسیدیته و نیروی جداسازی میوه از دم ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که بالاترین درصد روغن میوه (54 و 52 درصد)، بهترتیب در رقم ̓آربکین̒ برداشتشده در دو زمان هشتم و اول آذر بهدست آمد. پایینترین درصد روغن میوه (45 درصد) نیز در میوه رقم ̓زرد̒ برداشتشده در تاریخ سوم آبان بهدست آمد. همچنین بالاترین غلظت پلیفنل (90/815 میلیگرم بر کیلوگرم) و اسید اولئیک (89/77 درصد)، بهترتیب در رقم ̓زرد̒ برداشتشده در سوم آبان و اول آذر بهدست آمد. علاوهبراین بیشترین (30/6 نیوتن) و کمترین (20/3 نیوتن) نیروی لازم برای جدا کردن دم از فرابر، بهترتیب در میوههای رقم ̓زرد̒ و ̓آربکین̒ برداشتشده در تاریخ سوم آبان و هشتم آذر بهکار گرفته شد. در مجموع، نتایج نشان داد که مناسبترین زمان برای برداشت رقم ̓زرد̒ ، 17 آبان و برای رقم ̓آربکین̒، 24 آبان است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 870 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.75205.1138 | |
| dc.subject | ارقام زیتون | fa_IR |
| dc.subject | اسید اولئیک | fa_IR |
| dc.subject | ترکیبات فنولیک | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت میوه | fa_IR |
| dc.subject | میوههای روغنی | fa_IR |
| dc.subject | میوه کاری | fa_IR |
| dc.title | تعیین مناسبترین زمان برداشت میوه زیتون (Olea europea L.) ارقام 'زرد' و 'آربکین' براساس ویژگیهای فیزیولوژیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 39 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 1 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-9709-3992 | |