نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکیوانفر, سعیدهfa_IR
dc.contributor.authorهاشم آبادی, داودfa_IR
dc.contributor.authorکاویانی, بهزادfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T04:24:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T04:24:11Z
dc.date.available1404-02-11T04:24:10Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T04:24:11Z
dc.date.issued2025-03-21en_US
dc.date.issued1404-01-01fa_IR
dc.date.submitted2022-02-12en_US
dc.date.submitted1400-11-23fa_IR
dc.identifier.citationکیوانفر, سعیده, هاشم آبادی, داود, کاویانی, بهزاد. (1404). تعیین مناسب‌ترین زمان برداشت میوه زیتون (Olea europea L.) ارقام 'زرد' و 'آربکین' براساس ویژگی‌های فیزیولوژیک. علوم باغبانی, 39(1), 11-1. doi: 10.22067/jhs.2023.75205.1138fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.75205.1138
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_43327.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1153157
dc.description.abstractمیوه زیتون (Olea europea L.) از خانواده Oleaceae، دارای اسیدهای چرب غیراشباع است و نقش آنتی‌اکسیدانی دارد. ویژگی تجزیه و تحلیلی مراحل بلوغ، یک پیش‌نیاز برای زمان برداشت میوه در هر رقم و کیفیت محصولات زیتون است. ایجاد وقفه بین برداشت و استحصال روغن زیتون، باعث ایجاد شرایط نامطلوب در این میوه می‌شود. بنابراین، تعیین بهترین زمان برداشت میوه حائز اهمیت است. برای تعیین زمان مناسب برداشت و اثر آن روی کیفیت روغن، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با دو فاکتور شامل رقم در دو سطح (̓زرد̒ و ̓آربکین̒) و زمان برداشت در شش سطح (3، 10، 17 و 24 آبان و 1 و 8 آذر) بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی انجام شد. شاخص‌های فیزیولوژیک از جمله درصد روغن، میزان ترکیبات فنولیک، درجه پراکسیداسیون، مقدار اسید اولئیک، اسیدیته و نیروی جداسازی میوه از دم ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که بالاترین درصد روغن میوه (54 و 52 درصد)، به‌ترتیب در رقم ̓آربکین̒ برداشت‌‌شده در دو زمان هشتم و اول آذر به‌دست آمد. پایین‌ترین درصد روغن میوه (45 درصد) نیز در میوه رقم ̓زرد̒ برداشت‌شده در تاریخ سوم آبان به‌دست آمد. همچنین بالاترین غلظت پلی‌فنل (90/815 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و اسید اولئیک (89/77 درصد)، به‌ترتیب در رقم ̓زرد̒ برداشت‌‌شده در سوم آبان و اول آذر به‌دست آمد. علاوه‌براین بیشترین (30/6 نیوتن) و کمترین (20/3 نیوتن) نیروی لازم برای جدا کردن دم از فرابر، به‌ترتیب در میوه‌های رقم ̓زرد̒  و ̓آربکین̒  برداشت‌شده در تاریخ سوم آبان و هشتم آذر به‌کار گرفته شد. در مجموع، نتایج نشان داد که مناسب‌ترین زمان برای برداشت رقم ̓زرد̒ ، 17 آبان و برای رقم ̓آربکین̒، 24 آبان است.fa_IR
dc.format.extent870
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.75205.1138
dc.subjectارقام زیتونfa_IR
dc.subjectاسید اولئیکfa_IR
dc.subjectترکیبات فنولیکfa_IR
dc.subjectکیفیت میوهfa_IR
dc.subjectمیوه‌های روغنیfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleتعیین مناسب‌ترین زمان برداشت میوه زیتون (Olea europea L.) ارقام 'زرد' و 'آربکین' براساس ویژگی‌های فیزیولوژیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume39
dc.citation.issue1
dc.citation.spage11
dc.citation.epage1
nlai.contributor.orcid0000-0001-9709-3992


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد