| dc.contributor.author | خیراتی, لیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | درویش متولی, محمدحسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T02:27:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T02:27:46Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T02:27:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T02:27:46Z | |
| dc.date.issued | 2024-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-09-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خیراتی, لیلا, درویش متولی, محمدحسین. (1403). ارائه مدل ریاضی بهمنظور بهینگی زنجیره تأمین سرد مواد غذایی در شرایط وقوع بحران و بلایا. دانش پیشگیری و مدیریت بحران, 14(3), 292-309. doi: 10.32598/DMKP.14.3.861.1 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-5955 | |
| dc.identifier.issn | 2538-1814 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.32598/DMKP.14.3.861.1 | |
| dc.identifier.uri | http://dpmk.ir/article-1-691-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1148936 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف یکی از مهمترین اهداف ستاد مدیریت بحران، تهیه و توزیع مناسب مواد غذایی در شرایط وقوع بحران یا بلایا به نیازمندان و آسیبدیدگان است. بهعلت محدودیت طول عمر و نگهداری محصولات فسادپذیر، هزینههای عملیاتی، سفارش، حملونقل و آثار محیطی این نوع محصولات افزایش مییابد و چالشهای جدیدی را به همراه خواهد داشت.
روش این پژوهش مبتنی بر رویکرد پژوهش عملیاتی است و به دنبال طراحی مدلی ریاضی چندهدفه برای زنجیره تأمین سرد، پایدار و چندسطحی در صنایع غذایی و در شرایط عدم قطعیت و بحرانی است. بدینمنظور یک مدل برنامهریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط ارائه شده است که در آن از روش بهینگی عملکرد EOQ برای تعیین نقطه سفارش بهینه استفاده شده است.
یافته ها مدل ارائهشده براساس دادههای واقعی ستاد مدیریت بحران کشور و بهصورت پایلوت برای 16 مرکز تأمین، 5 کانال توزیع و 35 ستاد مدیریت بحران با 2 روش معیار جامع و اپسیلون محدودیت تقویتشده حل شد. یافتهها نشان داد با استفاده از مدل ریاضی ارائهشده، میتوان به بهینهسازی فرایند مدیریت زنجیره تأمین سرد مواد غذایی در شرایط وقوع بحران و بلایا دست یافت.
نتیجه گیری نتایج، کارایی و قابلیت کاربرد مدل ارائهشده و دستیابی به راهحلهای باکیفیت در زمان منطقی را نشان میدهد و نسبت به رویکردهای سنتی دارای عملکرد بالاتری است. انتظار میرود با بهرهگیری از مدل ارائهشده، عملیات امدادرسانی و توزیع مواد غذایی در شرایط بحرانی توسط نهادهای امدادرسان تسهیل و بهینه شود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دانش پیشگیری و مدیریت بحران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Disaster Prevention and Management Knowledge | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.32598/DMKP.14.3.861.1 | |
| dc.subject | زنجیره تأمین سرد | fa_IR |
| dc.subject | بحران و بلایا | fa_IR |
| dc.subject | مدل ریاضی دوهدفه | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | ارائه مدل ریاضی بهمنظور بهینگی زنجیره تأمین سرد مواد غذایی در شرایط وقوع بحران و بلایا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مدیریت فناوری اطلاعات، واحد بین المللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، کیش، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 292 | |
| dc.citation.epage | 309 | |