نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتیموری, طاهرهfa_IR
dc.contributor.authorعجمی, مرجانfa_IR
dc.contributor.authorشاکریان, سارهfa_IR
dc.contributor.authorعبدالهی, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:33:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:33:06Z
dc.date.available1403-12-21T00:33:06Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:33:06Z
dc.date.issued2024-09-01en_US
dc.date.issued1403-06-11fa_IR
dc.identifier.citationتیموری, طاهره, عجمی, مرجان, شاکریان, ساره, عبدالهی, مرتضی. (1403). بررسی وضعیت بیماری‌های غیرواگیر و الگوی غذایی بیماران مبتلا به اختلالات چربی خون در شهر الوند. مجله اپیدمیولوژی ایران, 20(2), 106-117. doi: 10.18502/ijre.v20i2.17634fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18502/ijre.v20i2.17634
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-7307-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139850
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: شواهد نشان می­دهد ابتلا به اختلالات چربی خون در افراد تحت تاثیر پیروی آنان از رژیم غذایی ناسالم می­باشد. این مطالعه با هدف بررسی الگوی غذایی افراد مبتلا به اختلالات چربی خون و نیز وضعیت ابتلا به بیماری­های غیرواگیر در جمعیت مورد بررسی انجام گردید. روش کار: مطالعه مقطعی روی 300 بیمار مبتلا به اختلالات چربی خون انجام شد. شرکت کنندگان از بین افراد دارای چربی خون مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر الوند به شیوه نمونه گیری چند مرحله­ای انتخاب شدند. داده­ها با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک FFQ جمع آوری گردید. یافته­ها توسط نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: سه الگوی غذایی شامل الگوی غذایی سالم، ناسالم و میانه یا معمولی در مشارکت کنندگان پژوهش شناسایی شد. بیشتر افراد (66/3 درصد) از الگوی غذایی میانه یا معمولی پیروی می­ کردند. همچنین 85 درصد افراد دارای اضافه وزن و یا چاق بودند. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد، الگوی غذایی از ناسالم در مقایسه با الگوی غذایی سالم  احتمال ابتلا به بیماری شخص را 2/27 برابر بیشتر می ­کند. همچنین نشان داد  با افزایش سن احتمال ابتلا به بیماری شخص 1/093 بیشتر می ­شود. همچنین بین الگوی غذایی و سطح تحصیلات ارتباط معنی دار (0/05>P) بود و افراد دارای سطح تحصیلات بالاتر الگوی غذایی سالم ­تری داشتند. در این بررسی ارتباط معنی داری بین سن، وضعیت تأهل افراد و الگوی غذایی آنان ( 0/05< P) مشاهده نگردید. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد افرادی که از الگوی غذایی ناسالم پیروی می­ کنند بیماری­ های غیرواگیر بیشتری دارند. بنابراین به نظر می ­رسد اصلاح الگوی غذایی از طریق آموزش تغذیه مناسب بوده و می­ تواند در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری­ های غیر واگیر در آینده موثر باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18502/ijre.v20i2.17634
dc.subjectالگوهای غذاییfa_IR
dc.subjectاختلالات چربی خونfa_IR
dc.subjectبیماری های غیرواگیرfa_IR
dc.subjectاپیدمیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی وضعیت بیماری‌های غیرواگیر و الگوی غذایی بیماران مبتلا به اختلالات چربی خون در شهر الوندfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد، گروه آموزش جامعه‌نگر علوم سلامت، دانشکده آموزش پزشکی و فناوری های یادگیری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه تحقیقات سیاست گذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، متخصص پزشکی اجتماعی، گروه آموزش جامعه‌نگر علوم سلامت، دانشکده آموزش پزشکی و فناوری های یادگیری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، متخصص پزشکی اجتماعی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue2
dc.citation.spage106
dc.citation.epage117


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد