نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفخری دمشقیه, علی‌اصغرfa_IR
dc.contributor.authorحسن‌نژاد, حمیدهfa_IR
dc.contributor.authorباهنر, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:32:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:32:57Z
dc.date.available1403-12-21T00:32:57Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:32:57Z
dc.date.issued2024-06-01en_US
dc.date.issued1403-03-12fa_IR
dc.identifier.citationفخری دمشقیه, علی‌اصغر, حسن‌نژاد, حمیده, باهنر, علیرضا. (1403). فراوانی باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها در تخم‌مرغ در ایران: یک مرور نظام‌مند. مجله اپیدمیولوژی ایران, 20(1), 53-64. doi: 10.18502/ijre.v20i1.17627fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18502/ijre.v20i1.17627
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-7305-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139838
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: حضور باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی در مواد غذایی از جمله تخم‌مرغ خطر بالقوه‌ای علیه سلامت عمومی محسوب می‌شود. هدف از مرور نظام‌مند حاضر ارزیابی فراوانی نسبی باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها در تخم‌مرغ‌های عرضه شده در ایران بود. روش کار: پایگاه‌های داده پابمد، اسکوپوس، وب آف ساینس، گوگل اسکالر، مگیران، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، و ایرانداک مورد جستجو قرار گرفت. عنوان و چکیده‌ نتایج به دست آمده از نظر معیارهای ورود و خروج، توسط دو مرورگر به صورت مستقل از هم غربالگری‌شد. معیارهای ورود شامل مقالاتی بود که به زبان‌های انگلیسی یا فارسی بوده و فراوانی نسبی باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی را در تخم‌مرغ‌ها در ایران برآورد کرده‌اند، و معیار خروج شامل پژوهش‌هایی بود که متن کامل آن‌ها در دسترس نبود. داده‌های شیوع، سال انتشار، نوع آزمون تشخیصی، و مکان نمونه‌گیری از مقالات مرتبط استخراج شد. یافته‌ها: از 217 نتیجه‌ به دست آمده، 11 مقاله وارد مرور نظام‌مند شد. آزمون تشخیصی الایزا (6 مقاله) فراوان‌ترین آزمونه تشخیصی مورد استفاده ‌بود. از نظر پراکندگی جغرافیایی مکان نمونه‌گیری، بیشترین تعداد بررسی‌ها در استان آذربایجان شرقی (4 بررسی) و از نظر باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها، شیوع حضور باقیمانده‌های 7 خانواده آنتی‌بیوتیک و 12 نوع آنتی‌بیوتیک بررسی شده ‌بود و تتراسایکلین‌ها (5 مقاله، 6 ارزیابی) دارای بیشترین تعداد بررسی بود. همچنین، بیشترین فراوانی نسبی گزارش‌شده مربوط به باقیمانده‌ تتراسایکلین (100 درصد) در شهرستان اصفهان و کلرامفنیکل (75 درصد) در شهرستان تبریز بود. نتیجه‌گیری: باقیمانده‌های تتراسایکلین و کلرامفنیکل دارای بیشترین فراوانی نسبی در تخم‌مرغ‌ها در ایران بودند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18502/ijre.v20i1.17627
dc.subjectعوامل ضدباکتریfa_IR
dc.subjectتخم‌مرغfa_IR
dc.subjectمرور نظام‌مندfa_IR
dc.subjectایرانfa_IR
dc.subjectاپیدمیولوژیfa_IR
dc.titleفراوانی باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها در تخم‌مرغ در ایران: یک مرور نظام‌مندfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری عمومی دامپزشکی، بورد تخصصی اپیدمیولوژی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری عمومی دامپزشکی، بورد تخصصی اپیدمیولوژی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد اپیدمیولوژی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue1
dc.citation.spage53
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد