| dc.contributor.author | طاعتی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | صیادبورانی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورکاظم, فرشاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T00:31:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T00:31:26Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T00:31:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T00:31:26Z | |
| dc.date.issued | 2024-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-05-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | طاعتی, رضا, صیادبورانی, محمد, پورکاظم, فرشاد. (1403). مقاله علمی – پژوهشی: اثرات سطوح مختلف اسیدآمینههای لایزین و متیونین جیره بر عملکرد رشد، درصد بازماندگی و ترکیب بدن ماهی سفید (Rutilus frisii). مجله علمي شيلات ايران, 33(3), 15-27. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2820-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139716 | |
| dc.description.abstract | هدف تحقیق حاضر، تعیین اثرات سطوح متفاوت اسیدآمینههای لایزین و متیونین جیره بر رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی سفید (Rutilus frisii) است. تعداد 144 عدد بچه ماهی سفید با میانگین وزنی 78/0±51/3 گرم در 12 مخزن فایبرگلاس 100 لیتری با تراکم 12 عدد در هر مخزن توزیع شدند. پس از یک هفته سازگاری، بچه ماهیان با چهار جیره آزمایشی شامل جیره 1- شاهد (بدون اسیدآمینه افزوده شده)، جیره 2- 1 درصد متیونین+3 درصد لایزین، جیره 3- 2 درصد متیونین+2 درصد لایزین و جیره 4- 3 درصد متیونین+1 درصد لایزین در 3 تکرار برای مدت 56 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد متیونین+1 درصد لایزین (جیره 4) افزایش معنیداری در پارامترهای وزن نهایی (30/0±75/6 گرم)، طول کل نهایی (10/0±21/9 سانتیمتر)، وزن کسب شده (48/0±22/3 گرم)، افزایش وزن بدن (38/13±76/95 درصد) و سرعت رشد ویژه (09/0±20/1 درصد در روز) ثبت کردند (05/0>p). ضریب تبدیل غذایی در جیره مذکور به طور معنیداری (05/0>p) بهبود یافت. اختلاف معنیداری در ضریب چاقی، ضریب کارایی پروتئین و نرخ ماندگاری بین تیمارهای غذایی مشاهده نشد (05/0<p). تفاوت معنیداری در میزان پروتئین لاشه بین ماهیان تغذیه شده با سطوح مختلف لایزین و متیونین جیره با گروه شاهد ثبت گردید (05/0>p) بهطوریکه ماهیانی که با جیره حاوی 3 درصد متیونین+1 درصد لایزین تغذیه شده بودند، نشانگر بیشترین میزان پروتئین لاشه (35/0±69/16 درصد) بودند (05/0>p). همچنین ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد و جیره 3 نیز دارای بیشترین (05/0>p) محتوای چربی لاشه بودند. بهعلاوه، اختلافات معنیداری در مقادیر خاکستر و رطوبت بین تیمارهای آزمایشی ثبت گردید (05/0>p). با توجه به نتایج بهدست آمده میتوان اظهار نمود که سطح 3 درصد متیونین+1 درصد لایزین برای ماهی سفید دریای خزر بهینه محسوب میشود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | ماهی سفید | fa_IR |
| dc.subject | اسیدآمینه ضروری | fa_IR |
| dc.subject | کارایی تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت لاشه | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: اثرات سطوح مختلف اسیدآمینههای لایزین و متیونین جیره بر عملکرد رشد، درصد بازماندگی و ترکیب بدن ماهی سفید (Rutilus frisii) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 15 | |
| dc.citation.epage | 27 | |