نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشویک لو, امیررضاfa_IR
dc.contributor.authorابوالقاسمی, سید جوادfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده قمصری, امیرحسینfa_IR
dc.contributor.authorپورعابدین, کوروشfa_IR
dc.contributor.authorرفیع پور, فریدونfa_IR
dc.contributor.authorاعتمادیان, یاسمنfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:31:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:31:17Z
dc.date.available1403-12-21T00:31:17Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:31:17Z
dc.date.issued2024-10-01en_US
dc.date.issued1403-07-10fa_IR
dc.identifier.citationشویک لو, امیررضا, ابوالقاسمی, سید جواد, علیزاده قمصری, امیرحسین, پورعابدین, کوروش, رفیع پور, فریدون, اعتمادیان, یاسمن. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ خشک‌کردن پساب کارخانه‌ی تولید پودر ماهی با سبوس برنج به عنوان ماده‌ی‌ کمک‌خشک‌کن و ارزیابی ترکیبات شیمیایی و ارزش تغذیه‌ای محصول تولیدی برای استفاده در خوراک دام، طیور و آبزیان. مجله علمي شيلات ايران, 33(4), 103-117.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2827-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139705
dc.description.abstractدر این پژوهش، شرایط خشک کردن اقتصادی پساب کارخانه تولید پودر ماهی با سبوس برنج به عنوان ماده‌ کمک‌خشک‌کن، مطالعه شد و ترکیبات شیمیایی و ارزش تغذیه‌ای محصول تولیدی برای استفاده در خوراک دام، طیور و آبزیان تعیین گردید. فرآیند تولید با استفاده از یک خشک‌کن با هوای گرم در مقیاس پایلوت انجام شد. پس از نمونه‌سازی در مقیاس آزمایشگاهی، با ثابت نگه‌داشتن پساب و دمای خشک‌کن، نسبت آرد سبوس برنج به عنوان متغیر فرآیند تولید در نظر گرفته شد. برای خشک‌کردن پساب از نسبت‌های42/1:0، 65/0.:1 و 1:1 (وزنی/وزنی) آرد سبوس برنج به پساب استفاده شد. دمای هوای ورودی 65±5 درجه‌ی سانتی‌گراد در نظر گرفته شد و گرمادهی تا رسیدن رطوبت محصول به زیر 8 درصد ادامه یافت. درصد بازده، ترکیبات شیمیایی و ارزش تغذیه‌ای محصول به‌دست آمده سنجیده شد. نتایج نشان داد که بیش‌ترین بازده تولید (67 درصد) مربوط به محصولی بود که نسبت سبوس برنج به پساب 1:1 بود. نتایج تجزیه‌وتحلیل تقریبی نشان داد که این محصول (نسبت 1:1) حاوی 82/8 درصد رطوبت، 45/16 درصد پروتئین خام، 51/31 درصد چربی خام، 10/12 درصد فیبر خام، 16/8  درصد خاکستر، 50/1 درصد کلسیم و 29/2 درصد فسفر بود. افزودن استیک‌واتر به سبوس برنج سبب بهبود معنی‌دار پروفایل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب سبوس برنج شد. انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی محصول با استفاده از روش سیبالد و خروس‌‌های بالغ رُدآیلند‌‌، اندازه‌گیری شد و مقادیر میزان انرژی قابل سوخت‌‌و‌‌ساز ظاهری (AME)، انرژی قابل سوخت‌‌و‌‌ساز ظاهری تصحیح‌‌شده برای تعادل صفر نیتروژن (AMEn)، انرژی قابل سوخت‌‌و‌‌ساز حقیقی (TME) و انرژی قابل سوخت‌‌و‌‌ساز حقیقی تصحیح‌‌شده برای تعادل صفر نیتروژن (TMEn)، به‌ترتیب 3/4012، 7/3656، 0/4447 و 6/4172 کیلوکالری در کیلوگرم بود. به ‌‌طور کلی، با توجه نتایج این پژوهش، این فرآورده از قابلیت استفاده در تغذیه دام، طیور و آبزیان برخوردار است. این محصول را می‌توان در مقیاس صنعتی و با بازده اقتصادی مناسب در واحدهای پودر ماهی تولید کرد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectپساب کارخانه تولید پودر ماهیfa_IR
dc.subjectسبوس برنجfa_IR
dc.subjectترکیبات شیمیاییfa_IR
dc.subjectانرژی قابل متابولیسمfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ خشک‌کردن پساب کارخانه‌ی تولید پودر ماهی با سبوس برنج به عنوان ماده‌ی‌ کمک‌خشک‌کن و ارزیابی ترکیبات شیمیایی و ارزش تغذیه‌ای محصول تولیدی برای استفاده در خوراک دام، طیور و آبزیانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentشرکت آبزی پروتیین یاسfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان شیلات ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue4
dc.citation.spage103
dc.citation.epage117


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد