• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر مخلوطی از پروتئین‌های گیاهی و جانوری بر پایه گلوتن ذرت بر شاخص‌های رشد و بافت‌‌ دستگاه گوارش فیل‌ماهی (Huso huso)

    (ندگان)پدیدآور
    سیدحسنی, میرحامدسجادی, میرمسعودفلاحتکار, بهراممحسنی, محمودحلاجیان, علییوسفی, ایوبمنصف شکری, مریم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به ‌منظور کاهش سهم آرد ماهی در جیره غذایی فیل‌ماهی جیره پایه‌ای مبتنی بر 54 درصد آرد ماهی ساخته شد. مخلوطی از پروتئین‌های جانوری و گیاهی (گلوتن ذرت: 35 درصد، گلوتن گندم: 34/19 درصد، آرد سویای فرآوری شده: 3 درصد، پودر ضایعات مرغ: 20 درصد، پودر گوشت و استخوان: 8 درصد، پودر خون: 3/4 درصد)، در سطوح 20، 40، 60 و 80 درصد جایگزین آرد ماهی (FM) شد (به‌ترتیب CGM20،CGM40، CGM60 و CGM80) و در نهایت 5 جیره با سطوح یکسان نیتروژن (44 درصد پروتئین خام) و انرژی (18 مگاژول/کیلوگرم) تولید گردید. فیل‌ماهیان با میانگین وزن 5/6 ±167 گرم تا حد سیری بر اساس تجربیات کارگاهی به مدت 12 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه جهت مطالعات بافت‌‌شناسی،30 درصد جمعیت ماهیان از هر مخزن برداشت گردید. سه قسمت از روده (بافت‌‌های قدامی، میانی و خلفی) برداشت شد. تثبیت و رنگ‌آمیزی شد. با استفاده از میکروسکوپ نوری مجهز به مانیتور، مطالعات بافت‌شناسی انجام شد. بافت روده ماهیان تغذیه‌شده با جیره CGM80 دچار نکروز و رکود صفراوی بود. اما مطالعات بافت‌شناسی در ماهیان تغذیه‌شده با جیره‌های FM، CGM20،CGM40  و  CGM60نشان داد که فضای لامینا پروپریا در حد مناسب، نکروزه شدن انتروسیت‌ها در حد ناچیز و تعداد سلول‌های جامی روده قدامی، میانی و انتهایی در حد متعادلی قرار دارد. نتایج نهایی بر این نکته اذعان داشت که جیره CGM80 تأثیر منفی بر رشد ماهیان ندارد، ولی موجب آسیب به دستگاه گوارش گردید. بنابراین، پیشنهاد می‌شود که در جیره غذایی فیل‌ماهی در مرحله پرواربندی مخلوطی از پروتئین‌های جانوری و گیاهی در سطوح 20 و 40 درصد جایگزین آرد ماهی در نظر گرفته شود.
    کلید واژگان
    فیل‌ماهی
    Huso huso
    جایگزینی آرد ماهی
    شاخص‌های رشد
    بافت‌شناسی
    تغذيه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-10-01
    1403-07-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    1-انستیتو تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO). رشت. صندوق پستی: 3464-41635
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، گیلان، صندوق پستی: ۱۱۴۴
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، گیلان، صندوق پستی: ۱۱۴۴
    1-انستیتو تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO). رشت. صندوق پستی: 3464-41635
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، گیلان، صندوق پستی: ۱۱۴۴
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، گیلان، صندوق پستی: ۱۱۴۴
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، گیلان، صندوق پستی: ۱۱۴۴

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2822-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139700

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب