مقاله علمی – پژوهشی: اثر آرتمیا Artemia urmiana غنی شده با ریزجلبک کیتوسروس (Chaetoceros sp.) بر ترکیب اسیدهای چرب و وضعیت آنتیاکسیدانی میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)
(ندگان)پدیدآور
ریگی گونک, شه پریاکبری, پریا
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر، بهمنظور بررسی اثر آرتمیا Artemia urmiana غنی شده با ریزجلبک کیتوسروس (Chaetoceros sp.) بر ترکیب اسیدهای چرب و وضعیت آنتیاکسیدانی میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) به مدت دو ماه صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 3000 پست لارو میگو با میانگین وزنی 03/0± 36/0 گرم در یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار آزمایشی و سه تکرار ( با تعداد 250 قطعه در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (تغذیه شده با ناپلیوس آرتمیای غنی نشده) و تیمارهای آزمایشی 2، 3، 4 که بهترتیب با ناپلیوس آرتمیای غنی شده با ریز جلبک کیتوسروس با تراکم 104× 442، 104× 348 و 104× 120 سلول در هر میلیلیتر تغذیه شدهاند، مورد استفاده قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله، در پایان آزمایش، بیشترین میزان ایکوزاپنتانوییک اسید (35/0±95/6 درصد) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (07/1±91/7 درصد)، آراشیدونیک اسید (02/1±28/6 درصد)، گاما لینولنیک اسید (12/0±87/0 درصد) و استئاریک اسید (15/0±75/9 درصد) در تیمار 4 مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان سوپراکسید دیسموتاز (18/2±12/26 واحد بر میلیلیتر)، گلوتاتیون پراکسیداز (80/4±10/83 واحد بر میلیلیتر) و کاتالاز (12/0±38/5 واحد بر میلیلیتر) در تیمار4 گزارش شد و اختلاف معنیداری با سایر تیمارها نشان داد (05/0>p). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که تیمارهای تغذیه شده با ناپلیوس آرتمیا غنی شده با تراکم مختلف ریزجلبک کیتوسروس، ترکیب اسیدهای چرب و وضعیت آنتی اکسیدانی بهتری را در مقایسه با شاهد نشان دادند و استفاده از ناپلیوس آرتمیای غنی شده با تراکم 104× 120 سلول در هر میلیلیتر ریزجلبک کیتوسروس در جیره غذایی پست لارو میگو توصیه میگردد.
کلید واژگان
ناپلیوس آرتمیاترکیب اسید چرب
وضعیت آنتی اکسیدانی
ریزجلبک کیتوسروس
میگوی پاسفید غربی
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2021-12-011400-09-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهاردانشگاه دریانوردی و علوم دریااریی چابه
شاپا
1026-13542322-5998



