نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرادی چماچار, مرواریدfa_IR
dc.contributor.authorصمدی, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorفاضلی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorسلیمی, موناfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T20:37:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T20:37:22Z
dc.date.available1403-12-20T20:37:22Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T20:37:22Z
dc.date.issued2024-11-01en_US
dc.date.issued1403-08-11fa_IR
dc.identifier.citationمرادی چماچار, مروارید, صمدی, نسرین, فاضلی, محمدرضا, سلیمی, مونا. (1403). بررسی کربوهیدرات‌ها، اثر ضد میکروبی و پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه علوم پزشکی, 34(4), 401-410. doi: 10.61186/iau.34.4.401fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.61186/iau.34.4.401
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2196-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1120721
dc.description.abstractسابقه و هدف: گیاه یونجه (آلفا آلفا) با نام علمی Medicago Sativa به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، ملکه علوفه­‌ها نامیده می‌شود. از طرفی مطالعات نشان داده‌اند که یونجه روی ترکیب میکروبی روده و عملکرد آن تأثیرگذار است. اینولین نیز یک ترکیب با خاصیت پری ‌بیوتیکی  طبیعی است که در محصولات مختلف از آن استفاده می‌شود. هدف این مطالعه بررسی کربوهیدراتها و اثر پری بیوتیکی عصاره هیدروالکلی گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی بود. روش بررسی: عصاره گیری از قسمت هوایی یونجه به روش ماسراسیون انجام شد. سپس بررسی کربوهیدرات­ها، اثر ضد میکروبی و اثر پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین  بر رشد باکتری‌های لاکتی کازئی باسیلوس کازئی و لاکتی پلنتی باسیلوس پلانتاروم و همچنین اثر آن بر فعالیت ضد میکروبی سوپرناتانت آن‌ها بررسی شد.  یافته­ها: عصاره یونجه خاصیت پری ‌بیوتیکی بیشتری نسبت به اینولین از خود نشان داد، به‌ طوری‌ که رشد و اثر ضد میکروبی دو باکتری لاکتی کازئی باسیلوس کازئی و لاکتی پلنتی باسیلوس پلانتاروم در محیط حاوی 5/2% عصاره بیشتر از محیط حاوی اینولین با مقدار مشابه بود. نتیجه­گیری: در این مطالعه خاصیت پری ‌بیوتیکی قابل قبولی برای عصاره یونجه نسبت به پری بیوتیک طبیعی اینولین به دست آمد که یونجه را کاندید مناسبی جهت مطالعات بیشتر برای تعدیل میکروبیوم روده انسان و حیوان می‌کند.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.61186/iau.34.4.401
dc.subjectیونجهfa_IR
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectپری‌بیوتیکfa_IR
dc.subjectاینولینfa_IR
dc.subjectميكروبيولوژيfa_IR
dc.titleبررسی کربوهیدرات‌ها، اثر ضد میکروبی و پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات. تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی، انستیتو پاستور، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue4
dc.citation.spage401
dc.citation.epage410


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد