مقایسه آزمایشگاهی اثر ضدمیکروبی عصاره الکلی گیاه مسواک با کلرهگزیدین 2/0 درصد بر روی برخی باکتریهای شایع دهانی
(ندگان)پدیدآور
صرافان, نگارسرداری, فریماهجعفری, محمدارسلان, امین
نوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: امروزه با پیدایش پدیده مقاومت میکروبی در برابر آنتیبیوتیکها و عوارض جانبی این داروها، آن دسته از گیاهان دارویی که واجد اثرات ضدمیکروبی میباشند، بیشازپیش موردتوجه قرارگرفتهاند. یکی از این داروهای رایج که تأثیرات درمانی زیادی دارد گیاه مسواک میباشد؛ بنابراین این مطالعه باهدف مقایسه آزمایشگاهی اثر ضدمیکروبی غلظتهای مختلف عصاره گیاه مسواک با کلرهگزیدین 2/0 درصد بر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، استرپتوکوکوس میتیس، اکتینو مایسس ویسکوزوس انجام گرفت.مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاه مسواک روی باکتریهای موردبررسی سنجیده شد و چهار غلظت مختلف (1/8،1/4،1/2، 16/1) تهیه شد. باکتریهای موردبررسی در محیط کشت Brain heart infusion Agar کشت داده شدند و داخل هر پلیت کشت، یک عدد دیسک حاوی هر یک از غلظتهای عصاره گیاه مسواک و یک عدد دیسک کلر هگزیدین 2/0 درصد، یک عدد دیسک تتراسایکلین بهعنوان کنترل مثبت و یک عدد دیسک حاوی آب مقطر بهعنوان کنترل منفی گذاشته شد. بعد از 48 ساعت، میانگین قطر هاله عدم رشد (mm) هر یک از غلظتهای عصاره گیاه مسواک با میانگین قطر هاله عدم رشد کلر هگزیدین 2/0 درصد، تتراسایکلین و آب مقطر با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه (one-way ANOVA) مقایسه شد.یافتهها: میانگین قطر هاله عدم رشد اطراف تمام غلظتهای گیاه مسواک بهصورت معنیداری کمتر از کلرهگزیدین 2/0 درصد بود (001/0P
کلید واژگان
اثر ضدمیکروبیلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
استرپتو کوکوس میتیس
اکتینومایسس ویسکوزوس
گیاه مسواک
آناتومی
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2014-09-011393-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
بخش بیمارییهای دهان دانشکده دندان پزشکی ارومیهبخش بیمارییهای دهان دانشکده دندان پزشکی رفسنجان
بخش بیمارییهای دهان دانشکده دندان پزشکی ارومیه



