| dc.contributor.author | سرتیپ, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکوهیان, علی اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | چمنی, اسماعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | قنبری, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T18:19:51Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T18:19:51Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T18:19:51Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T18:19:51Z | |
| dc.date.issued | 2024-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2023-06-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1402-03-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سرتیپ, حسین, شکوهیان, علی اکبر, چمنی, اسماعیل, قنبری, علیرضا. (1402). اثر کاربرد اسید سالسیلیک، ضدیخ طبیعی تیوفر و روغن سویا بر ویژگیهای فنولوژیکی گیلاس در شرایط تنش سرما. علوم باغبانی, 37(4), 1163-1178. doi: 10.22067/jhs.2023.82775.1267 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.82775.1267 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_44310.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108384 | |
| dc.description.abstract | خسارت ناشی از سرما در مراحل حساس رشد و نمو، یکی از عوامل مهم کاهش عملکرد گیاهان در سراسر جهان است. به منظور بررسی تاثیر کاربرد اسید سالسیلیک، ضدیخ طبیعی تیوفر و روغن سویا، بر تحمل به سرمای بهاره درخت گیلاس رقم 'سیاه تکدانه مشهد‘ آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه فاکتور اسید سالیسیلیک (صفر، 5/1 و 3 میلی مولار)، ضد یخ طبیعی تیوفر (صفر، 5/2 و 5 در 1000) و روغن سویا (صفر، 5/2 و 5 در1000) در 4 تکرار در یک باغ تجاری واقع در شهرستان سرعین در سالهای 1398 و 1399 اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که اثر فاکتورهای آزمایشی بر درصد مادگی سالم و زمان پایان گلدهی در سطح احتمال 1 درصد معنیدار بود و بیشترین درصد مادگی سالم (25/69 درصد) در تیمار محلولپاشی اسید سالیسیلیک (5/1 میلی مولار) به همراه روغن سویا (5 در 1000) و محلولپاشی 5 در 1000 ضد یخ طبیعی تیوفر مشاهده شد. اثر اسید سالسیلیک و ضد یخ طبیعی در به تاخیر انداختن زمان باز شدن گلها بیشترین اثر را داشت. بیشترین میزان درصد نشت یونی در تیمار شاهد و کمترین مقدار آن نیز در تیمار محلولپاشی اسید سالیسیلیک 3 میلی مولار به همراه روغن سویا (5 در 1000) مشاهده شد. با توجه به مشاهدات این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که استفاده از اسید سالیسیلیک به همراه روغن سویا و ضد یخ طبیعی تیوفر میتواند راهکاری مناسب به منظور به تاخیر انداختن زمان باز شدن گلها و همچنین افزایش شاخصهای تحمل به سرما در گیلاس باشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.82775.1267 | |
| dc.subject | القای مقاومت | fa_IR |
| dc.subject | سرمازدگی | fa_IR |
| dc.subject | شروع گلدهی | fa_IR |
| dc.subject | گیلاس و نشت یونی | fa_IR |
| dc.subject | میوه کاری | fa_IR |
| dc.title | اثر کاربرد اسید سالسیلیک، ضدیخ طبیعی تیوفر و روغن سویا بر ویژگیهای فنولوژیکی گیلاس در شرایط تنش سرما | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 37 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 1163 | |
| dc.citation.epage | 1178 | |
| nlai.contributor.orcid | 0009-0005-4346-7422 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-8079-1767 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-4132-5306 | |