نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسرتیپ, حسینfa_IR
dc.contributor.authorشکوهیان, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorچمنی, اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:51Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:51Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:51Z
dc.date.issued2024-02-20en_US
dc.date.issued1402-12-01fa_IR
dc.date.submitted2023-06-04en_US
dc.date.submitted1402-03-14fa_IR
dc.identifier.citationسرتیپ, حسین, شکوهیان, علی اکبر, چمنی, اسماعیل, قنبری, علیرضا. (1402). اثر کاربرد اسید سالسیلیک، ضدیخ طبیعی تیوفر و روغن سویا بر ویژگی‌های فنولوژیکی گیلاس در شرایط تنش سرما. علوم باغبانی, 37(4), 1163-1178. doi: 10.22067/jhs.2023.82775.1267fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.82775.1267
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_44310.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108384
dc.description.abstractخسارت ناشی از سرما در مراحل حساس رشد و نمو، یکی از عوامل مهم کاهش عملکرد گیاهان در سراسر جهان است. به منظور بررسی تاثیر کاربرد اسید سالسیلیک، ضد­یخ طبیعی تیوفر و روغن سویا، بر تحمل به سرمای بهاره درخت گیلاس رقم 'سیاه تکدانه مشهد‘ آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه فاکتور اسید سالیسیلیک (صفر، 5/1 و 3 میلی مولار)، ضد یخ طبیعی تیوفر (صفر، 5/2 و 5 در 1000) و روغن سویا (صفر، 5/2 و 5 در1000) در 4 تکرار در یک باغ تجاری واقع در شهرستان سرعین در سال­های 1398 و 1399 اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که اثر فاکتورهای آزمایشی بر درصد مادگی سالم و زمان پایان گلدهی در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار بود و بیشترین درصد مادگی سالم (25/69 درصد) در تیمار محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک (5/1 میلی مولار) به همراه روغن سویا (5 در 1000) و محلول‌پاشی 5 در 1000 ضد یخ طبیعی تیوفر مشاهده شد. اثر اسید سالسیلیک و ضد یخ طبیعی در به تاخیر انداختن زمان باز شدن گل­ها بیشترین اثر را داشت. بیشترین میزان درصد نشت یونی در تیمار شاهد و کمترین مقدار آن نیز در تیمار محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک 3 میلی مولار به همراه روغن سویا (5 در 1000) مشاهده شد. با توجه به مشاهدات این تحقیق می­توان نتیجه گرفت که استفاده از اسید سالیسیلیک به همراه روغن سویا و ضد یخ طبیعی تیوفر می­تواند راهکاری مناسب به منظور به تاخیر انداختن زمان باز شدن گل­ها و همچنین افزایش شاخص­های تحمل به سرما در گیلاس باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.82775.1267
dc.subjectالقای مقاومتfa_IR
dc.subjectسرمازدگیfa_IR
dc.subjectشروع گلدهیfa_IR
dc.subjectگیلاس و نشت یونیfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleاثر کاربرد اسید سالسیلیک، ضدیخ طبیعی تیوفر و روغن سویا بر ویژگی‌های فنولوژیکی گیلاس در شرایط تنش سرماfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue4
dc.citation.spage1163
dc.citation.epage1178
nlai.contributor.orcid0009-0005-4346-7422
nlai.contributor.orcid0000-0002-8079-1767
nlai.contributor.orcid0000-0003-4132-5306


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد