| dc.contributor.author | راحمی, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظران, محمد حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابولقاسمی, سمیرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | صداقت, سحر | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارع, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T18:19:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T18:19:34Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T18:19:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T18:19:34Z | |
| dc.date.issued | 2023-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-08-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2022-11-21 | en_US |
| dc.date.submitted | 1401-08-30 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | راحمی, مجید, نظران, محمد حسن, ابولقاسمی, سمیرا, صداقت, سحر, زارع, مریم. (1402). اثر کاربرد پس از برداشت آب گرم، کلرید کلسیم و کود نانوکلات کلسیم برکاهش آسیب سرمازدگی و افزایش عمر انبارمانی میوه پرتقال رقم ’محلی داراب‘. علوم باغبانی, 37(3), 801-819. doi: 10.22067/jhs.2023.79650.1209 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.79650.1209 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_43340.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108361 | |
| dc.description.abstract | استفاده از تیمارهای گرمایی به همراه کلسیم به عنوان روشهای فیزیکی مطمئن، و جایگزین به منظور کاهش آسیب سرمازدگی رو به افزایش است. در این پژوهش اثر تیمارهای پس از برداشت کلرید کلسیم و نانوکلات کلسیم بر سرمازدگی و ویژگیهای فیزیولوژیکی پرتقال رقم 'محلی داراب‘، فارس، در دمای 5/2±0 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد به مدت 60 تا 120 روز بررسی شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی که فاکتور اول شامل کلرید کلسیم و نانوکلات کلسیم با غلظت های صفر، 3 و 6 درصد در آب سرد 20 درجه سلسیوس (شاهد) به مدت 25 دقیقه و آب گرم 45 درجه سلسیوس به مدت 15 دقیقه و فاکتور دوم زمان انبارمانی 60 روز و 120 روز بود. پس از انبارمانی ویژگیهای کمی و کیفی بررسی شدند. تیمارهای کلرید کلسیم و نانوکلات کلسیم به همراه آب گرم در مقایسه با شاهد سبب کمتر شدن کاهش از دست دادن وزن، مواد جامد محلول، اسیدیته، آسکوربیک اسید، نشت یونی و مالون دی آلدهید و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز گردید. نتایج نشان داد که ترکیبات کلسیم همراه با آب گرم سبب حفظ میزان کلسیم، افزایش روشنایی و مقدار کروما و زاویه هیو در پوست میوه شدند. بین نانو کلات کلسیم و کلرید کلسیم در غنیسازی کلسیم در گوشت و پوست میوه تفاوت معنیداری دیده شد بهطوریکه نانو کلات کلسیم در مقایسه با کلرید کلسیم در پوست میوه تا 44 درصد و در گوشت میوه تا 41 درصد موجب حفظ بیشتر میزان کلسیم شد. نانوکلات کلسیم 3 و 6 درصد در دو ماه انبارداری نسبت به کلرید کلسیم بهترتیب 159 و 400 درصد ثبات بیشتری در وزن میوه ایجاد کرد. میزان آسکوربیک اسید در میوههای تیمار شده با نانوکلات کلسیم 6 درصد بعد از دو و چهار ماه انبارداری تا 73 درصد بیشتر از کلرید کلسیم مشاهده شد. نانو کلات کلسیم 3 درصد نسبت به کلرید کلسیم در طی دو ماه انبارداری تا 6/39 درصد از نشت یون پتاسیم جلوگیری کرد. مشخص گردید غوطهوری میوهها در تیمارهای نانو کلات کلسیم 3 یا 6 درصد به همراه تیمار دمایی آب گرم یا سرد، میتواند در بهبود و حفظ کیفیت میوههای پرتقال محلی در طول انبارمانی سرد تأثیر بسزایی داشته باشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.79650.1209 | |
| dc.subject | آنزیم های آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | شاخص سرمازدگی | fa_IR |
| dc.subject | کاهش وزن | fa_IR |
| dc.subject | نشت یونی | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی پس از برداشت | fa_IR |
| dc.title | اثر کاربرد پس از برداشت آب گرم، کلرید کلسیم و کود نانوکلات کلسیم برکاهش آسیب سرمازدگی و افزایش عمر انبارمانی میوه پرتقال رقم ’محلی داراب‘ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات و توسعه شرکت صدور احرار شرق. تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات و توسعه صدور احرار شرق تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 37 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 801 | |
| dc.citation.epage | 819 | |