نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorراحمی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorنظران, محمد حسنfa_IR
dc.contributor.authorابولقاسمی, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorصداقت, سحرfa_IR
dc.contributor.authorزارع, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:34Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:34Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:34Z
dc.date.issued2023-10-23en_US
dc.date.issued1402-08-01fa_IR
dc.date.submitted2022-11-21en_US
dc.date.submitted1401-08-30fa_IR
dc.identifier.citationراحمی, مجید, نظران, محمد حسن, ابولقاسمی, سمیرا, صداقت, سحر, زارع, مریم. (1402). اثر کاربرد پس از برداشت آب گرم، کلرید کلسیم و کود نانو‌کلات کلسیم برکاهش آسیب سرمازدگی و افزایش عمر انبارمانی میوه پرتقال رقم ’محلی داراب‘. علوم باغبانی, 37(3), 801-819. doi: 10.22067/jhs.2023.79650.1209fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.79650.1209
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_43340.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108361
dc.description.abstractاستفاده از تیمارهای گرمایی به همراه کلسیم به عنوان روش­های فیزیکی مطمئن، و جایگزین به منظور کاهش آسیب سرمازدگی رو به افزایش است. در این پژوهش اثر تیمارهای پس از برداشت کلرید کلسیم و نانوکلات کلسیم بر سرمازدگی و ویژگی­های فیزیولوژیکی پرتقال رقم 'محلی داراب‘، فارس، در دمای 5/2±0 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد به مدت 60 تا 120 روز بررسی شد. آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی که فاکتور اول شامل کلرید کلسیم و نانوکلات کلسیم با غلظت های صفر، 3 و 6 درصد در آب سرد 20 درجه سلسیوس (شاهد) به مدت 25 دقیقه و آب گرم 45 درجه سلسیوس به مدت 15 دقیقه و فاکتور دوم زمان انبارمانی 60 روز و 120 روز بود. پس از انبارمانی ویژگی­های کمی و کیفی بررسی شدند. تیمارهای کلرید کلسیم و نانوکلات کلسیم به همراه آب گرم در مقایسه با شاهد سبب کمتر شدن کاهش از دست دادن وزن، مواد جامد محلول، اسیدیته، آسکوربیک اسید، نشت یونی و مالون دی آلدهید و فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز گردید. نتایج نشان داد که ترکیبات کلسیم همراه با آب گرم سبب حفظ میزان کلسیم، افزایش روشنایی و مقدار کروما و زاویه هیو در پوست میوه شدند. بین نانو کلات کلسیم و کلرید کلسیم در غنی­سازی کلسیم در گوشت و پوست میوه تفاوت معنی­داری دیده شد به‌طوری‌که نانو کلات کلسیم در مقایسه با کلرید کلسیم در پوست میوه تا 44 درصد و در گوشت میوه تا 41 درصد موجب حفظ بیشتر میزان کلسیم شد. نانو‌کلات کلسیم 3 و 6 درصد در دو ماه انبارداری نسبت به کلرید کلسیم به­ترتیب 159 و 400 درصد ثبات بیشتری در وزن میوه ایجاد کرد. میزان آسکوربیک اسید در میوه­های تیمار شده با نانو‌کلات کلسیم 6 درصد بعد از دو و چهار ماه انبارداری تا 73 درصد بیشتر از کلرید کلسیم مشاهده شد. نانو کلات کلسیم 3 درصد نسبت به کلرید کلسیم در طی دو ماه انبارداری تا 6/39 درصد از نشت یون پتاسیم جلوگیری کرد. مشخص گردید غوطه‌وری میوه­ها در تیمارهای نانو کلات کلسیم 3 یا 6 درصد به همراه تیمار دمایی آب گرم یا سرد، می­تواند در بهبود و حفظ کیفیت میوه­های پرتقال محلی در طول انبارمانی سرد تأثیر بسزایی داشته باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.79650.1209
dc.subjectآنزیم های آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectشاخص سرمازدگیfa_IR
dc.subjectکاهش وزنfa_IR
dc.subjectنشت یونیfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleاثر کاربرد پس از برداشت آب گرم، کلرید کلسیم و کود نانو‌کلات کلسیم برکاهش آسیب سرمازدگی و افزایش عمر انبارمانی میوه پرتقال رقم ’محلی داراب‘fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات و توسعه شرکت صدور احرار شرق. تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات و توسعه صدور احرار شرق تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue3
dc.citation.spage801
dc.citation.epage819


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد