نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجباری, میتراfa_IR
dc.contributor.authorدرویش زاده, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:32Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:32Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:32Z
dc.date.issued2023-10-23en_US
dc.date.issued1402-08-01fa_IR
dc.date.submitted2022-11-05en_US
dc.date.submitted1401-08-14fa_IR
dc.identifier.citationجباری, میترا, درویش زاده, رضا. (1402). ارزیابی همبستگی و تحلیل ضرایب مسیر صفات مرتبط با عملکرد میوه در توده‌های فلفل (Capsicum annum L.) ایرانی. علوم باغبانی, 37(3), 741-753. doi: 10.22067/jhs.2022.79460.1205fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.79460.1205
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_43250.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108357
dc.description.abstractبا توجه به اهمیت اقتصادی عملکرد میوه و لزوم انتخاب گیاهان با بهره­وری بالا در برنامه­های به­نژادی، پژوهش حاضر به منظور تعیین ویژگی­های مورفولوژیک تأثیرگذار در عملکرد میوه و ارزیابی اثرات مستقیم و غیرمستقیم آن‌ها در 30 توده­ی فلفل ایرانی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار به صورت گلدانی در محل گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ارومیه طی سال 1396-1395 اجرا گردید. نتایج حاصل از همبستگی­های فنوتیپی نشان داد که عملکرد میوه دارای همبستگی مثبت و معنی­دار با صفات قطر میوه، دور میوه، وزن گوشت و وزن تک میوه بود، اما صفات تعداد میوه و طول میوه همبستگی فنوتیپی منفی و معنی­داری با عملکرد میوه داشتند. در بررسی همبستگی ژنتیکی، رابطه مثبت، قوی و معنی­داری بین عملکرد با وزن گوشت میوه (907/0)، دور میوه (891/0)، قطر میوه (697/0)، وزن تک میوه (646/0) و دور بوته (381/0) مشاهده گردید. بر اساس نتایج رگرسیون گام‌ به ‌گام برای عملکرد میوه هفت صفت وزن گوشت، دور بوته، قطر میوه، تعداد میوه، ارتفاع بوته، وزن کل بذر و تعداد شاخه به عنوان مؤثرترین صفات بر عملکرد میوه وارد مدل شدند که در مجموع 6/84 درصد از تغییرات کل عملکرد میوه را توجیه نمودند. بر اساس نتایج تجزیه مسیر صفات قطر میوه (709/0) و وزن گوشت (289/0) به‌ترتیب بیشترین اثر مثبت و مستقیم را بر عملکرد میوه نشان دادند. قطر میوه دارای همبستگی ژنتیکی مثبت، قوی و معنی­داری (697/0) با عملکرد میوه بود، همچنین اثر مستقیم مثبت (709/0) بر عملکرد میوه نشان داد که به طور تقریبی می­توان این دو ضریب را با هم برابر درنظر گرفت. لذا انتخاب مستقیم از طریق صفت قطر میوه می­تواند در بهبود عملکرد میوه در توده­های فلفل مفید باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.79460.1205
dc.subjectتجزیه ضرایب مسیرfa_IR
dc.subjectرگرسیون گام ‌به‌ گامfa_IR
dc.subjectعملکرد میوهfa_IR
dc.subjectفلفلfa_IR
dc.subjectسبزیکاریfa_IR
dc.titleارزیابی همبستگی و تحلیل ضرایب مسیر صفات مرتبط با عملکرد میوه در توده‌های فلفل (Capsicum annum L.) ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی سراوان، سراوان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue3
dc.citation.spage741
dc.citation.epage753
nlai.contributor.orcid0000-0003-4316-4489


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد