نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرودباری, زهراfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorسرحدی, جوادfa_IR
dc.contributor.authorخوشکام, سیب گلfa_IR
dc.contributor.authorیونس زاده, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:30Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:29Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:30Z
dc.date.issued2023-10-23en_US
dc.date.issued1402-08-01fa_IR
dc.date.submitted2022-06-28en_US
dc.date.submitted1401-04-07fa_IR
dc.identifier.citationرودباری, زهرا, ایمانی, محمدرضا, سرحدی, جواد, خوشکام, سیب گل, یونس زاده, رضا. (1402). بررسی گوناگونی ریختی میوه در برخی گونه‌های فلفل (Capsicum ssp.). علوم باغبانی, 37(3), 699-709. doi: 10.22067/jhs.2022.77363.1179fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.77363.1179
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_42822.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108354
dc.description.abstractبه منظور اطلاع از میزان تنوع موجود در جمعیت فلفل (Capsicum ssp.) و توارث ویژگی­های میوه جهت بهره­برداری در برنامه‌های اصلاحی تولید بذر، نیاز به جمعیتی متنوع از نظر ویژگی­های تاثیرگذار بر عملکرد میوه است. به‌همین منظور 42 ژنوتیپ از 7 گونه مختلف فلفل از بانک ژن موسسه تحقیقات ژنتیک گیاهی و گیاهان زراعی آلمان تهیه شد. ژنوتیپ­ها در گلخانه هیدروپونیک در منطقه زرندیه استان مرکزی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در سال 1400 کشت شده و از نظر صفات وزن میوه، طول و قطر میوه، شاخص شکل میوه (طول/قطر)، ضخامت گوشت میوه، تعداد میوه در بوته/چین و عملکرد میوه در سه چین مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین وراثت‌پذیری عمومی صفات بر مبنای واریانس ژنتیکی و فنوتیپی محاسبه شد. براساس نتایج حاصل تفاوت معنی‌داری بین ژنوتیپ ها ازنظر صفات مورد ارزیابی مشاهده شد. صفات از وراثت­پذیری عمومی بالایی برخوردار بودند و گزینش بر اساس این صفات می‌تواند به بهبود ویژگی‌های میوه در به­نژادی فلفل کمک کند. ژنوتیپ‌های 318 (کاپی، زرد و شیرین)، 287 (کشیده، قرمز و تند)، 348 (گرد، قرمز و شیرین)، 272 (مثلثی، قرمز و شیرین)، 309 (بلوکی، قرمز و شیرین) و 296 (کشیده، قرمز و شیرین) به دلیل داشتن عملکرد بالا، میوه‌های با سایز مناسب و بازارپسند می‌توانند پس از ارزیابی سازگاری به‌عنوان رقم معرفی شوند. علاوه بر این، با توجه به تنوع قابل‌توجه در جمعیت مورد ارزیابی، می‌توان به تولید ارقام هیبرید با ویژگی‌های متمایز در برنامه‌های اصلاحی مبادرت نمود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.77363.1179
dc.subjectتنوع مورفولوژیکیfa_IR
dc.subjectژرم‌پلاسم فلفلfa_IR
dc.subjectعملکرد میوهfa_IR
dc.subjectوراثت‌پذیری عمومیfa_IR
dc.subjectسبزیکاریfa_IR
dc.titleبررسی گوناگونی ریختی میوه در برخی گونه‌های فلفل (Capsicum ssp.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج، جیرفت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده سبزی و صیفی، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue3
dc.citation.spage699
dc.citation.epage709


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد