| dc.contributor.author | کریمی تزرجی, پوران | fa_IR |
| dc.contributor.author | رستگار, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن زاده خانکهدانی, حامد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T18:19:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T18:19:28Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T18:19:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T18:19:28Z | |
| dc.date.issued | 2023-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-08-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2022-05-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1401-02-18 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کریمی تزرجی, پوران, رستگار, سمیه, حسن زاده خانکهدانی, حامد. (1402). اثر ال-آرژنین و پوشش خوراکی ژل آلوئهورا بر خصوصیات کمی و کیفی خرمای ’پیارم‘ طی انبار. علوم باغبانی, 37(3), 669-683. doi: 10.22067/jhs.2023.76576.1171 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.76576.1171 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_43697.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108352 | |
| dc.description.abstract | رقم 'پیارم‘ یکی از ارقام مهم تجاری و اقتصادی خرما در ایران محسوب میشود که بازارپسندی بالایی دارد. حفظ خصوصیات ظاهری و کیفی میوه طی مدت انبار اهمیت زیادی دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر پوشش خوراکی ال-آرژنین و ژل آلوئهورا بر حفظ خصوصیات ظاهری و کیفیت خرمای نیمهخشک 'پیارم‘ در طول انبارداری است. این آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. فاکتور اول شامل تیمارها (شاهد، غلظتهای 1، 2 و 5 میلیمولار ال-آرژنین و غلظتهای 25، 50 و 75 درصد ژل آلوئهورا) و فاکتور دوم شامل ماههای مختلف نگهداری (9 ماه) بودند. نمونهها هر ماه مورد بررسی قرار گرفتند. صفات مختلف شامل درصد کاهش وزن، درصد کل مواد جامد محلول (TSS)، اسید قابل تیتر، فنول کل، فلاونوئید، شاخصهای رنگ شامل L*، a*، b* و ظرفیت آنتیاکسیدانی بررسی شد. براساس نتایج بهدست آمده با گذشت زمان انبارمانی، شاخص رنگ L*، a* و b*، TSS و درصد کاهش وزن افزایش و صفات فنول، فلاونوئید و آنتیاکسیدان کاهش معنیداری یافتند. تیمارها بر صفات شاخص رنگ a* و b*، درصد کاهش وزن، فنول، فلاونوئید و آنتیاکسیدان اثرمعنیداری داشتند اما بر صفات TSS و اسید قابل تیتر اثر معنیداری نداشتند؛ بهطوری که بیشترین میزان شاخص رنگ a* و b* در تیمار ال-آرژنین 1 میلیمولار و فنول و فلاونوئید در ال-آرژنین 2 میلیمولار و کمترین میزان درصد کاهش وزن بهترتیب در تیمار ژل آلوئهورا 25 و 75 درصد مشاهده شد. بطور کلی تیمار ال-آرژنین 1 میلیمولار و ژل آلوئهورا با غلظت 75 درصد در حفظ کیفیت انبارمانی مناسب بودند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.76576.1171 | |
| dc.subject | انبارمانی | fa_IR |
| dc.subject | خرمای نیمه خشک | fa_IR |
| dc.subject | پوشش خوراکی | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی پس از برداشت | fa_IR |
| dc.title | اثر ال-آرژنین و پوشش خوراکی ژل آلوئهورا بر خصوصیات کمی و کیفی خرمای ’پیارم‘ طی انبار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 37 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 669 | |
| dc.citation.epage | 683 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-0840-9674 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000000226794561 | |