| dc.contributor.author | احتشام نیا, عبداله | fa_IR |
| dc.contributor.author | تقی پور, شیرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیاه منصور, سارا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T18:19:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T18:19:27Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T18:19:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T18:19:27Z | |
| dc.date.issued | 2023-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-08-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2022-03-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1400-12-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | احتشام نیا, عبداله, تقی پور, شیرین, سیاه منصور, سارا. (1402). اثر پوششدهی کیتوسان و ژل آلوئهورا بر شاخصهای کیفیت و عمر انبارمانی انگور ’عسگری‘. علوم باغبانی, 37(3), 655-668. doi: 10.22067/jhs.2022.75778.1151 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.75778.1151 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_42696.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108351 | |
| dc.description.abstract | میوه انگور در مراحل پس از برداشت، به دلیل نرم شدن بافت، بسیار فسادپذیر میباشد که همین امر عمر پس از برداشت آن را کوتاه میکند. پوششهای خوراکی مانند کیتوسان و ژل آلوئهورا با ایجاد ساختار محافظت کننده در برابر آسیبهای مکانیکی و تغییر اتمسفر درونی بافت، میتوانند کیفیت میوهها را افزایش دهند. به همین منظور، در این بررسی اثر محلولپاشی کیتوسان (در سه غلظت صفر، 2 و 3 درصد) قبل از برداشت و ژل آلوئهورا (صفر، 25 و 33 درصد) بعد از برداشت، بر کیفیت و ماندگاری میوه انگور رقم عسگری در پنج زمان مختلف (صفر، 7، 14، 21 و 28 روز پس از برداشت) در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده معنیدار بودن اثر تیمار و زمان انبارمانی بر صفات مورد نظر در سطح یک درصد بود. میوههای تیمار شده با کیتوسان و ژل آلوئهورا دارای سفتی بافت، شاخص طعم، محتوای فنلی، فعالیت آنتیاکسیدانی و اسیدهای قابل تیتراسیون بالاتر و شاخص پوسیدگی و اسیدیته کمتر از شاهد بودند. بالاترین میزان محتوای فنل، آنتیاکسیدان، شاخص طعم و اسیدیته قابل تیتراسیون در هر پنج زمان اندازه گیری متعلق به تیمارهای کیتوسان 2 درصد به همراه هر دو غلظت ژل آلوئهورا (25 و 33 درصد) و کمترین میزان مربوط به تیمار شاهد بود. در تیمار شاهد، در مدت زمان انبارمانی درصد شاخص پوسیدگی افزایش یافت و در انگورهای تیمار شده با کیتوسان و ژل آلوئهورا روند پوسیدگی کندتر بود و کمترین میزان پوسیدگی در تیمار کیتوسان 2 درصد به همراه ژل آلوئهورا در روز 14ام مشاهده شد. به طور کلی، بر اساس نتایج به دست آمده مشاهده شد که کاربرد قبل از برداشت کیتوسان و پس از برداشت ژل آلوئهورا، عمر پس از برداشت انگور 'عسگری‘ را افزایش داد و موجب بهبود صفات کیفی در آن شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.75778.1151 | |
| dc.subject | آنتی اکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | پوشش طبیعی | fa_IR |
| dc.subject | شاخص پوسیدگی | fa_IR |
| dc.subject | محتوای فنول کل | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی پس از برداشت | fa_IR |
| dc.title | اثر پوششدهی کیتوسان و ژل آلوئهورا بر شاخصهای کیفیت و عمر انبارمانی انگور ’عسگری‘ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 37 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 655 | |
| dc.citation.epage | 668 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-7291-9572 | |