نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحتشام نیا, عبدالهfa_IR
dc.contributor.authorتقی پور, شیرینfa_IR
dc.contributor.authorسیاه منصور, ساراfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:27Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:27Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:27Z
dc.date.issued2023-10-23en_US
dc.date.issued1402-08-01fa_IR
dc.date.submitted2022-03-12en_US
dc.date.submitted1400-12-21fa_IR
dc.identifier.citationاحتشام نیا, عبداله, تقی پور, شیرین, سیاه منصور, سارا. (1402). اثر پوشش‌دهی کیتوسان و ژل آلوئه‌ورا بر شاخص‌های کیفیت و عمر انبارمانی انگور ’عسگری‘. علوم باغبانی, 37(3), 655-668. doi: 10.22067/jhs.2022.75778.1151fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.75778.1151
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_42696.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108351
dc.description.abstractمیوه انگور در مراحل پس از برداشت، به دلیل نرم شدن بافت، بسیار فسادپذیر می‌باشد که همین امر عمر پس از برداشت آن را کوتاه می‌کند. پوشش‌های خوراکی مانند کیتوسان و ژل آلوئه‌ورا با ایجاد ساختار محافظت کننده در برابر آسیب‌های مکانیکی و تغییر اتمسفر درونی بافت، می‌توانند کیفیت میوه‌ها را افزایش دهند. به همین منظور، در این بررسی اثر محلول‌پاشی کیتوسان (در سه غلظت صفر، 2 و 3 درصد) قبل از برداشت و ژل آلوئه‌ورا (صفر، 25 و 33 درصد) بعد از برداشت، بر کیفیت و ماندگاری میوه انگور رقم عسگری در پنج زمان مختلف (صفر، 7، 14، 21 و 28 روز پس از برداشت) در دمای 4 درجه سانتی‌گراد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده معنی‌دار بودن اثر تیمار و زمان انبارمانی بر صفات مورد نظر در سطح یک درصد بود. میوه‌های تیمار شده با کیتوسان و ژل آلوئه‌ورا دارای سفتی بافت، شاخص طعم، محتوای فنلی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و اسیدهای قابل تیتراسیون بالاتر و شاخص پوسیدگی و اسیدیته کم‌تر از شاهد بودند. بالاترین میزان محتوای فنل، آنتی‌اکسیدان، شاخص طعم و اسیدیته قابل تیتراسیون در هر پنج زمان اندازه گیری متعلق به تیمارهای کیتوسان 2 درصد به همراه هر دو غلظت ژل آلوئه‌ورا (25 و 33 درصد) و کم‌ترین میزان مربوط به تیمار شاهد بود. در تیمار شاهد، در مدت زمان انبارمانی درصد شاخص پوسیدگی افزایش یافت و در انگورهای تیمار شده با کیتوسان و ژل آلوئه‌ورا روند پوسیدگی کندتر بود و کم‌ترین میزان پوسیدگی در تیمار کیتوسان 2 درصد به همراه ژل آلوئه‌ورا در روز 14ام مشاهده شد. به طور کلی، بر اساس نتایج به دست آمده مشاهده شد که کاربرد قبل از برداشت کیتوسان و پس از برداشت ژل آلوئه‌ورا، عمر پس از برداشت انگور 'عسگری‘ را افزایش داد و موجب بهبود صفات کیفی در آن شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.75778.1151
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectپوشش طبیعیfa_IR
dc.subjectشاخص پوسیدگیfa_IR
dc.subjectمحتوای فنول کلfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleاثر پوشش‌دهی کیتوسان و ژل آلوئه‌ورا بر شاخص‌های کیفیت و عمر انبارمانی انگور ’عسگری‘fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue3
dc.citation.spage655
dc.citation.epage668
nlai.contributor.orcid0000-0002-7291-9572


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد