نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقاسمی, مهلاfa_IR
dc.contributor.authorساردویی نسب, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی نژاد, قاسمfa_IR
dc.contributor.authorامینی زاده, سمیهfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:14Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:14Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:14Z
dc.date.issued2024-06-21en_US
dc.date.issued1403-04-01fa_IR
dc.date.submitted2023-12-11en_US
dc.date.submitted1402-09-20fa_IR
dc.identifier.citationقاسمی, مهلا, ساردویی نسب, سمیه, محمدی نژاد, قاسم, امینی زاده, سمیه. (1403). ارزیابی و مطالعه ارقام پیاز زرد و سفید (Allium cepa L.) در شرایط آب‌و‌هوایی جنوب استان کرمان. علوم باغبانی, 38(2), 419-429. doi: 10.22067/jhs.2024.85799.1310fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2024.85799.1310
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_45034.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108332
dc.description.abstractپیاز یکی از سبزی­های اصلی و پرمصرف در جهان است که هر ساله ژنوتیپ‌های زیادی اعم از بومی و وارداتی در کشور کشت می‌شوند. استان‌های جنوبی کشور حدود 50 درصد از سطح زیر کشت را به کشت پیاز اختصاص داده‌اند. بنابراین، گزینش ژنوتیپ‌های برتر سازگار با مناطق جنوبی برای حصول حداکثر عملکرد امری ضروری است. در این مطالعه، با هدف بررسی سازگاری ارقام پیاز خارجی (چهار رقم پیاز سفید و چهار رقم پیاز زرد) در شرایط آب‌و‌هوایی جنوب استان کرمان، آزمایشی در قالب طرح مربع لاتین با چهار تکرار در ایستگاه تحقیقاتی واقع در جنوب استان کرمان انجام شد. صفات فنوتیپی شامل: تعداد روز تا سوخ‌دهی، تعداد روز تا رسیدن، قطر غده، طول غده، ارتفاع بوته، تعداد لایه‌های خوراکی، وزن تر بوته، وزن خشک بوته، طول برگ، درصد آلودگی به فوزاریوم و عملکرد غده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس تفاوت معنی‌داری در سطح یک درصد بین ارقام پیاز سفید و زرد از لحاظ صفات مورفولوژیک نشان داد. براساس نتایج به‌دست آمده، ارقام ̓مینروا̒ (پیاز سفید) و ̓ریوبراوو̒(پیاز زرد) به‌عنوان ارقام زودرس و با درصد آلودگی کمتر به فوزاریوم معرفی شدند و ارقام ̓سوبرانا̒ (پیاز زرد) و ̓سایروس̒ (پیاز سفید) به‌عنوان ارقام با عملکرد غده بالابرای کاشت در مناطق جنوبی استان کرمان و همچنین برای استفاده در برنامه‌های به‌نژادی پیاز معرفی گردیدند. در هر دو نوع پیاز قطر غده، طول غده، وزن تر بوته و وزن خشک بوته همبستگی بالا، مثبت و معنی‌داری با عملکرد غده نشان دادند، در نتیجه برای افزایش عملکرد و اهداف به‌نژادی می‌توان به گزینش پیازهایی با قطر و وزن خشک بوته بیشتر اقدام نمود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2024.85799.1310
dc.subjectتنوع ژنتیکیfa_IR
dc.subjectزودرسیfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectوزن غدهfa_IR
dc.subjectسبزیکاریfa_IR
dc.titleارزیابی و مطالعه ارقام پیاز زرد و سفید (Allium cepa L.) در شرایط آب‌و‌هوایی جنوب استان کرمانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume38
dc.citation.issue2
dc.citation.spage419
dc.citation.epage429
nlai.contributor.orcid0000-0003-2589-3637
nlai.contributor.orcid0000-0002-5767-9734


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد