نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهوشمند, سپیدهfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده سالطه, سعیدهfa_IR
dc.contributor.authorبلندنظر, صاحبعلیfa_IR
dc.contributor.authorآریاکیا, الیاسfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:10Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:10Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:10Z
dc.date.issued2024-06-21en_US
dc.date.issued1403-04-01fa_IR
dc.date.submitted2023-02-05en_US
dc.date.submitted1401-11-16fa_IR
dc.identifier.citationهوشمند, سپیده, علیزاده سالطه, سعیده, بلندنظر, صاحبعلی, آریاکیا, الیاس. (1403). بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره‌های اتانولی و اتیل استاتی سه اکوتیپ گیاه دارویی درمنه کوهی (Artemisia aucheri). علوم باغبانی, 38(2), 339-352. doi: 10.22067/jhs.2024.80951.1233fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2024.80951.1233
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_44747.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108326
dc.description.abstractاز جمله گیاهان با ارزش ایران، گونه‌های جنس Artemisia متعلق به تیره کاسنی (Asteraceae) می‌باشند که پراکندگی نسبتاً وسیعی در نقاط مختلفی از ایران دارند. با توجه به اینکه پتانسیل آنتی‌اکسیدانی به‌میزان قابل توجهی با ماهیت حلال، روش استخراج گیاه جمع‌آوری ‌شده از هر منطقه و نیز بستگی به پارامترهای زیادی از جمله آب‌وهوا، ارتفاع و نور دارد. در این مطالعه، گیاه دارویی درمنه کوهی با نام علمی Artemisia aucheri از سه ناحیه مختلف ایران (سمنان، مازندران و اصفهان) در سال 1400 جمع‌آوری و پتانسیل آنتی‌اکسیدانی این اکوتیپ‌ها ارزیابی شد. در این تحقیق، خواص دارویی از جمله محتوای آنتی‌اکسیدانی (با دو روش DPPH و FRAP)، مقدار فنل کل و فلاونوئید در عصاره‌های قطبی (اتانول) و غیرقطبی (اتیل استات) و درصد و تنوع ترکیبات اسانس مورد ارزیابی قرار گرفت. اکوتیپ سمنان دارای بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدان (95/15 درصد) می‌باشد. حلال غیرقطبی اتیل استات فعالیت احیاکنندگی بالاتری را نشان داده که این مورد بیانگر این است که نوع حلال مورد استفاده در عصاره‌گیری بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی بسیار مؤثر می‌باشد. اکوتیپ اصفهان دارای بیشترین محتوای فنلی در عصاره قطبی (62/62 میلی‌گرم معادل اسید گالیک بر گرم وزن خشک) و اکوتیپ مازندران بیشترین محتوای فلاونوئیدی را در عصاره غیرقطبی (8/52 میلی‌گرم معادل کورستین بر گرم وزن خشک) نشان داد. اکوتیپ سمنان دارای بیشترین ترکیبات مونوترپن اکسیژن‌دار، بیشترین ترکیب در اسانس را در بین دیگر اکوتیپ‌ها دارا بود. این نتایج بیانگر این مورد هستند که گونه A. aucheri دارای منابع غنی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی بوده و می‌توانند در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوان داشته باشند. تنوع محتویات فنلی، ترکیبات اسانس و آنتی‌اکسیدانی مشاهده شده در سه اکوتیپ مورد مطالعه می‌تواند به‌علت عوامل مختلف اکولوژیکی، ژنتیکی، جغرافیایی و فاکتورهای تغذیه‌ای باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2024.80951.1233
dc.subjectآرتمیزیاfa_IR
dc.subjectDPPHfa_IR
dc.subjectفنلfa_IR
dc.subjectعصاره قطبیfa_IR
dc.subjectعصاره غیر قطبیfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleبررسی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره‌های اتانولی و اتیل استاتی سه اکوتیپ گیاه دارویی درمنه کوهی (Artemisia aucheri)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی بانک گیاهی، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران (IBRC) (ACECR)fa_IR
dc.citation.volume38
dc.citation.issue2
dc.citation.spage339
dc.citation.epage352


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد