نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبنیان پور, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:04Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:04Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:04Z
dc.date.issued2024-04-20en_US
dc.date.issued1403-02-01fa_IR
dc.date.submitted2023-07-27en_US
dc.date.submitted1402-05-05fa_IR
dc.identifier.citationبنیان پور, علیرضا. (1403). تأثیر استفاده از سایبان در بهبود وضعیت محیطی و کاهش میزان ترکیدگی، آفتاب‌سوختگی و دانه‌سفیدی میوه انار رقم رباب. علوم باغبانی, 38(1), 179-193. doi: 10.22067/jhs.2023.83640.1278fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.83640.1278
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_44462.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108317
dc.description.abstractانار گیاه بومی ایران بوده و بهترین رشد و نمو و عملکرد را در مناطق نیمه گرمسیری دارا می‌­باشد. با این وجود به علت افزایش دما و تنش‌­های محیطی که در سال­‌های اخیر در مناطق انارخیز شیوع یافته است باغ­‌های زیادی با افزایش مشکلات فیزیولوژیکی مانند ترکیدگی، آفتاب‌سوختگی و کاهش کیفیت میوه روبرو گردیده‌­اند. استفاده از سایبان یکی از راه‌کارهایی است که جهت کاهش تأثیر تغییرات آب و هوایی پیشنهاد می­‌گردد. به این منظور در این پژوهش تأثیر انواع مختلف سایبان مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش در قالب طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی با 9 تیمار و سه تکرار در دو سال اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل استفاده از سایبان به رنگ‌های سفید و سبز با دو شدت سایه‌دهی متفاوت (30 و 50 درصد) و دو روش اجرا (روی پایه و روی تاج درخت) بود که با درختان شاهد (بدون پوشش) مقایسه شدند. براساس نتایج استفاده از سایبان باعث کاهش میانگین دمای تاج درخت و شدت نور و حفظ رطوبت خاک شد. در مجموع استفاده از سایبان­‌های سفید (50 درصد) یا سبز (30 و 50 درصد) نصب شده روی پایه با یکدیگر تفاوت معنی­‌داری نشان ندادند. استفاده از این نوع توری­‌ها باعث کمترین میزان آفتاب‌ سوختگی (حدود 2 درصد) و دانه سفیدی (10 درصد) میوه شد همچنین از لحاظ ترکیدگی میوه نیز تفاوت معنی­‌داری با شاهد نشان داد. در این تیمارها آریل‌­ها با دارا بودن حدود 400 میلی گرم آنتوسیانین در لیتر آب میوه از بهترین تیمارها از لحاظ رنگ دانه میوه بودند. این در حالی است که این تیمارها هیچ‌گونه اثر منفی در رابطه با کاهش عملکرد و یا کاهش بازارپسندی میوه نشان ندادند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.83640.1278
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.subjectرطوبت خاکfa_IR
dc.subjectسایه‌دهیfa_IR
dc.subjectکیفیت میوهfa_IR
dc.subjectمشکلات فیزیولوژیکfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleتأثیر استفاده از سایبان در بهبود وضعیت محیطی و کاهش میزان ترکیدگی، آفتاب‌سوختگی و دانه‌سفیدی میوه انار رقم ربابfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی. شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume38
dc.citation.issue1
dc.citation.spage179
dc.citation.epage193


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد