دوره 38, شماره 3
مرور بر اساس
ارسال های اخیر
-
کاربرد پس از برداشت ال-فنیلآلانین بر ماندگاری و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی توتفرنگی رقم ̓سابرینا̒ در طی نگهداری در سردخانه
(2024-09-22)توتفرنگی یکی از میوههایی است که بهدلیل رنگ، شکل، عطر و طعم آن معروف و بهدلیل محتوای بالای ترکیبات فعال زیستی مانند ویتامین C، ویتامین E، بتا کاروتن و آنتوسیانینها، یکی از مهمترین میوهها از نظر اقتصادی در سراسر جهان ...
-
بررسی اثر پایههای مختلف بر شاخصهای ریختشناسی، فیتوشیمیایی و مولکولی میوه پرتقال ’تامسونناول‘ در زمان بلوغ تجاری
(2024-09-22)کیفیت بیرونی و درونی مرکبات از قبیل رنگ، شکل و طعم موجب افزایش سود اقتصادی میگردد. قدرت رشدی پایه نیز سبب تغییرات کمی و کیفی و عامل مؤثر بر زمان بلوغ تجاری میوه میباشد که برای باغداران و تولیدکنندگان حائز اهمیت است. با ...
-
تمایز ارقام مقاوم ملون در برابر قارچ Fusarium oxysporum f. sp. melonis بر اساس صفات ظاهری و الگوی حضور ژنهای مقاومت
(2024-09-22)دستیابی به نشانگرهای مرتبط به صفت مقاومت به بیماری پژمردگی فوزاریومی ملون میتواند در پیشبرد برنامههای اصلاحی مؤثر باشد. بدین منظور تعدادی از ارقام استاندارد ملون شامل ‘Charentais T'، ‘Charentais Fom1'، ‘Charentais Fom2' ...
-
بهینهسازی محیطکشت و ترکیب ماده تنظیمکننده رشد در افزایش راندمان تولید گیاهچه در ریزازدیادی گردو
(2024-09-22)این تحقیق بهمنظور بهینهسازی دستورالعمل کشت بافت گردو و تعیین بهترین محیطکشت و ترکیب ماده تنظیمکننده رشدی در ریزازدیادی این گیاه، در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان اجرا شد. جوانههای جانبی و انتهایی گردو ...
-
بررسی کاربرد قارچهای مایکوریزا و تریکودرما بر عملکرد ریزوم و مواد مؤثره گیاه زنجبیل
(2024-09-22)زنجبیل گیاهی دارویی و ادویهای است که ریزوم، اسانس و عصاره آن مورد توجه میباشد. مطالعات متعددی، تأثیر مثبت تلقیح گیاهان با قارچهای مایکوریزا و تریکودرما را بر مؤلفههای رشد و عملکرد گزارش نمودهاند. لذا، آزمایشی بهصورت ...
-
مطالعه مقاومت به خشکی در اکوتیپهای مختلف سیر بر اساس شاخصهای تحمل در شرایط آبوهوایی همدان
(2024-09-22)خشکی و محدودیت آب از جمله مهمترین مسائل مرتبط با بخش کشاورزی برای افزایش راندمان و تولید مطلوب محصولات زراعی و باغی در دنیا و از جمله ایران میباشد. عبور موفق از خشکی مستلزم تحقیقات و پژوهشهای کاربردی در این بخش میباشد. ...
-
ارزیابی اثر پایه بر میزان مقاومت برخی ارقام گلابی پیوندی به بیماری آتشک
(2024-09-22)باکتری عامل بیماری آتشک (Erwinia amylovora) یکی از بزرگترین چالشها در تولید میوه گلابی است و فقدان روشهای کنترل مؤثر، بر نیاز به ارقام مقاوم به این بیماری تأکید میکند. بنابراین، آزمایشات تعیین سطوح حساسیت برای ایجاد ...
-
اثر باکتریهای محرک رشد در شرایط آبکشت بر غلظت آهن، عملکرد و ترکیبات فنولیک کاهو
(2024-09-22)یکی از مهمترین سبزیهای برگدار، کاهو (Lactuca sativa L.) است که مقصد تولید آن به بازارهای بینالمللی و ملی میباشد. کاهو از سبزیهایی است که در سیستمهای کشت هیدروپونیک شناور، برای بهرهوری بالاتر در استفاده از آب و کودها ...
-
اثر همزیستی اندوفیتهایAspergillus niger وOD14 Bacillus aquimaris با دانهالهای مکزیکن لایم تحت شرایط تنش شوری
(2024-09-22)رشد و عملکرد گیاهان بهسبب تنشهای زنده و یا غیر زنده متعدد محدود میشود. در سالهای اخیر، افزایش خشکی و خشکسالی در ایران روی کیفیت آب آبیاری تأثیرگذار بوده و آنرا به سمت شور شدن سوق داده است. میکروارگانیسمهای اندوفیت ...
-
اثر تراکم گیاه و الگوی کاشت بر رشد و خصوصیات فیزیولوژیک گل لاله رقم ʹSpryngʹ
(2024-09-22)گل لاله (Tulipa L.) از خانواده سوسن، از گلهای پیازی و تکلپه میباشد که با بذر و سوخ قابل تکثیر است. مدت زمان از کاشت بذر تا تولید گل در این گیاه طولانی است. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی اثر تراکم و الگوی کاشت بر ویژگیهای ...



