• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی عمران فردوسی
    • دوره 37, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی عمران فردوسی
    • دوره 37, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر روش استفاده از کیک‌کربناته ضایعاتی بر‌روی مقاومت‌فشاری و کششی بتن سبز

    (ندگان)پدیدآور
    حیدری, زهراشادنیا, رسولمستوفی نزاد, داودرضایی, شادزی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    حجم زیادی از ضایعات کارخانه‌های قند به‌صورت پسماند انباشت می‌شود. هدف تحقیق حاضر، بازیافت پسماند حجیم این کارخانجات، با ‌نام کیک‌کربناته (گل کربنات‌کلسیم، آهک کربناته و لجن‌آهک)، که تولید آن معظل جدی این کارخانجات و محیط زیست است، به‌عنوان جایگزین بخشی از سیمان مورد‌استفاده در بتن می‌باشد. بدلیل اندازه ناهمگن ذرات و برای شباهت بیشتر اندازه دانه‌های آن با ذرات سیمان، کیک‌کربناته با سه‌روش حل‌شده در آب طرح اختلاط، الک‌شده وآسیاب‌شده در طرح‌های مختلف مورد‌استفاده قرار گرفت. نمونه های بتنی آزمایشگاهی با نسبت آب به سیمان 0.35 و با درصدهای مختلف جایگزینی کیک کربناته به جای سیمان برابر با ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ ساخته شده و در نهایت مقاومت فشاری نمونه های 28 و 56 روزه و مقاومت کششی نمونه های 28 روزه سنجیده شد. نتایج نشان داد که بهترین روش استفاده از کیک‌کربناته در بتن، استفاده از کیک‌کربناته آسیاب‌شده می‌باشد و جایگزینی آن تا حداقل 20 درصد وزنی سیمان با این روش، بدون کاهش چشمگیر مقاومت‌های فشاری و کششی در بتن امکان‌پذیر می‌باشد؛ به صورت کمی نتایج حاکی از آن است که مقاومت فشاری نمونه‌های 28 و 56 روزه و مقاومت کششی نمونه های 28 روزه با 20 درصد پودر ضایعاتی جایگزین سیمان نسبت به نمونه‌های شاهد بدون پودر در این روش، بترتیب حدود 6.5، 10 و 5.4 درصد کاهش داشته‌اند. شایان ذکر است که بازیافت کیک‌کربناته سبب‌کاهش در‌پسماندهای صنعتی، هزینه حمل‌و‌نقل ضایعات، هزینۀ دفن پساب‌ها و حذف بوی نامناسب و ‌مواد آلی نیز می‌گردد. استفاده از این بتن سبز در صنعت ساختمان توصیه می‌شود.
    کلید واژگان
    ضایعات کارخانه قند
    بازیافت
    کیک کربناته
    مقاومت
    بتن سبز

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-09-22
    1403-07-01
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری،
    گروه مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری.
    دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان.
    گروه مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری،

    URI
    https://dx.doi.org/10.22067/jfcei.2024.88715.1307
    https://civil-ferdowsi.um.ac.ir/article_45653.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108075

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب