تاثیر روش استفاده از کیککربناته ضایعاتی برروی مقاومتفشاری و کششی بتن سبز
(ندگان)پدیدآور
حیدری, زهراشادنیا, رسولمستوفی نزاد, داودرضایی, شادزی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
حجم زیادی از ضایعات کارخانههای قند بهصورت پسماند انباشت میشود. هدف تحقیق حاضر، بازیافت پسماند حجیم این کارخانجات، با نام کیککربناته (گل کربناتکلسیم، آهک کربناته و لجنآهک)، که تولید آن معظل جدی این کارخانجات و محیط زیست است، بهعنوان جایگزین بخشی از سیمان مورداستفاده در بتن میباشد. بدلیل اندازه ناهمگن ذرات و برای شباهت بیشتر اندازه دانههای آن با ذرات سیمان، کیککربناته با سهروش حلشده در آب طرح اختلاط، الکشده وآسیابشده در طرحهای مختلف مورداستفاده قرار گرفت. نمونه های بتنی آزمایشگاهی با نسبت آب به سیمان 0.35 و با درصدهای مختلف جایگزینی کیک کربناته به جای سیمان برابر با ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ ساخته شده و در نهایت مقاومت فشاری نمونه های 28 و 56 روزه و مقاومت کششی نمونه های 28 روزه سنجیده شد. نتایج نشان داد که بهترین روش استفاده از کیککربناته در بتن، استفاده از کیککربناته آسیابشده میباشد و جایگزینی آن تا حداقل 20 درصد وزنی سیمان با این روش، بدون کاهش چشمگیر مقاومتهای فشاری و کششی در بتن امکانپذیر میباشد؛ به صورت کمی نتایج حاکی از آن است که مقاومت فشاری نمونههای 28 و 56 روزه و مقاومت کششی نمونه های 28 روزه با 20 درصد پودر ضایعاتی جایگزین سیمان نسبت به نمونههای شاهد بدون پودر در این روش، بترتیب حدود 6.5، 10 و 5.4 درصد کاهش داشتهاند. شایان ذکر است که بازیافت کیککربناته سببکاهش درپسماندهای صنعتی، هزینه حملونقل ضایعات، هزینۀ دفن پسابها و حذف بوی نامناسب و مواد آلی نیز میگردد. استفاده از این بتن سبز در صنعت ساختمان توصیه میشود.
کلید واژگان
ضایعات کارخانه قندبازیافت
کیک کربناته
مقاومت
بتن سبز
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2024-09-221403-07-01
سازمان پدید آورنده
گروه مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری،گروه مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری.
دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان.
گروه مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری،



