بررسی اثر سطوح مختلف میوۀ بلوط بر ساختار جمعیت و تنوع ژنتیک باکتریایی اپیمورال شکمبه با استفاده از تکنیک PCR-SSCP در بز مرخز
(ندگان)پدیدآور
امیری, بدریعزیزی, عثماننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات سطوح مختلف میوۀ بلوط بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه با استفاده از تکنیک مولکولی PCR-SSCP در بزغالههای نژاد مرخز بود. برای این منظور تعداد 24 رأس بزغالۀ مرخز با میانگین وزنی 25/1 ± 93/16 کیلوگرم و میانگین سنی 4 تا 5 ماهه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 6 تکرار به مدت 105 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیرۀ شاهد، 2) جیرۀ حاوی 8 درصد میوۀ بلوط، 3) جیرۀ حاوی 17 درصد میوۀ بلوط و 4) جیرۀ حاوی 25 درصد میوۀ بلوط بودند. نتایج نشان داد که تأثیر جیره بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه معنیدار بود (001/0P). بیشترین مقدار شاخص شانون مربوط به جایگاه ونترال شکمبه و کمترین آن مربوط به رتیکولوم بود. اثر متقابل جیره و جایگاه نمونهبرداری بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه معنیدار بود (05/0P>). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از میوۀ بلوط تا سطح 17 درصد مادۀ خشک در جیرۀ غذایی موجب افزایش در تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه شد، در حالیکه استفاده از سطح 25 درصد آن در جیرۀ غذایی کاهش تنوع زیستی در جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه را به دنبال داشت.
کلید واژگان
بزغاله های مرخزتنوع زیستی جمعیت باکتریایی
اپیمورال شکمبه
میوۀ بلوط
PCR-SSCP
تغذیه دام و طیور
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2024-06-211403-04-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه کردستان، کردستان، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه کردستان، کردستان، ایران
شاپا
2008-47732423-7949




