• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 55, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 55, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر سطوح مختلف میوۀ بلوط بر ساختار جمعیت و تنوع ژنتیک باکتریایی اپیمورال شکمبه با استفاده از تکنیک PCR-SSCP در بز مرخز

    (ندگان)پدیدآور
    امیری, بدریعزیزی, عثمان
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1020.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات سطوح مختلف میوۀ بلوط بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه با استفاده از تکنیک مولکولی PCR-SSCP در بزغاله­های نژاد مرخز بود. برای این منظور تعداد 24 رأس بزغالۀ مرخز با میانگین وزنی 25/1 ± 93/16 کیلوگرم و میانگین سنی 4 تا 5 ماهه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 6 تکرار به مدت 105 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیرۀ شاهد، 2) جیرۀ حاوی 8 درصد میوۀ بلوط، 3) جیرۀ حاوی 17 درصد میوۀ بلوط و 4) جیرۀ حاوی 25 درصد میوۀ بلوط بودند. نتایج نشان­ داد که تأثیر جیره بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه معنی­دار بود (001/0P). بیشترین مقدار شاخص شانون مربوط به جایگاه ونترال شکمبه و کمترین آن مربوط به رتیکولوم بود. اثر متقابل جیره و جایگاه نمونه­برداری بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه معنی­دار بود (05/0P>). نتایج پژوهش حاضر نشان ­داد که استفاده از میوۀ بلوط تا سطح 17 درصد مادۀ خشک در جیرۀ غذایی موجب افزایش در تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه شد، در حالیکه استفاده از سطح 25 درصد آن در جیرۀ غذایی کاهش تنوع زیستی در جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه را به دنبال داشت.
    کلید واژگان
    بزغاله های مرخز
    تنوع زیستی جمعیت باکتریایی
    اپیمورال شکمبه
    میوۀ بلوط
    PCR-SSCP
    تغذیه دام و طیور

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2024-06-21
    1403-04-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه کردستان، کردستان، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه کردستان، کردستان، ایران

    شاپا
    2008-4773
    2423-7949
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2023.356066.653936
    https://ijas.ut.ac.ir/article_93067.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1098758

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب