| dc.contributor.author | اجتهد, هانیه سادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسنی رنجبر, شیرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | مالمیر, هانیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | پاک مهر, آذین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رزمنده, رضوان | fa_IR |
| dc.contributor.author | خورشیدی, یاسمن | fa_IR |
| dc.contributor.author | اصغری, گلاله | fa_IR |
| dc.contributor.author | سروش, احمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | استوار, افشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | لاریجانی, باقر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-04-20T07:19:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2024-07-10T07:19:33Z | |
| dc.date.available | 1403-04-20T07:19:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2024-07-10T07:19:33Z | |
| dc.date.issued | 2024-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اجتهد, هانیه سادات, حسنی رنجبر, شیرین, مالمیر, هانیه, پاک مهر, آذین, رزمنده, رضوان, خورشیدی, یاسمن, اصغری, گلاله, سروش, احمدرضا, استوار, افشین, لاریجانی, باقر. (1402). راهنمای بالینی مدیریت چاقی برای بزرگسالان ایرانی (تشخیص و پیشگیری). مجله دیابت و متابولیسم ایران, 23(6), 338-354. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6281-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1098513 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: با توجه به روند افزایشی و نگران کنندۀ اضافه وزن و چاقی و نیز عوارض مرتبط با آن، در این مطالعه راهنمای بالینی جامعی برای مراقبتهای پزشکی بیماران مبتلا به چاقی بر پایۀ توصیههای بالینی انجمن غدد درونریز آمریکا و کالج غدد درونریز آمریکا نوشته شده است و براساس شرایط ایران تا حد امکان بومیسازی شده است.
روشها: جستجوی کاملی در پایگاههای اطلاعاتی در دسترس انجام شد و بهترین راهنماهای بالینی متناسب با جامعه ایرانی انتخاب شدند. سپس از نظرات متخصصین و کارشناسان فعال در بالین استفاده شده و راهنماهای بالینی چاقی برای بزرگسالان ایرانی نوشته و توصیهها بر مبنای بررسی دقیق شواهد بالینی موجود ارایه شد.
یافتهها: در مجموع 1788 مرجع مورد استفاده قرار گرفت و در پاسخ به 9 سؤال بالینی، 123 توصیه که شامل 160 بیانیۀ مخصوص میشود، در جهت تعیین برنامۀ جامع مراقبت پزشکی برای چاقی ارایه شد. در این مقاله به پیشگیری، غربالگری، تشخیص، فواید و اهداف درمان چاقی میپردازیم و سؤالات 6 تا 9 در رابطه با مراحل درمان چاقی و فردی سازی آن در بخش بعدی راهنما به چاپ خواهد رسید.
نتیجهگیری: سؤالات و توصیههای دقیق مبتنی بر شواهد که در این مطالعه ذکر شده، موارد بالینی را مشخص میکنند که تصمیم گیری در مورد بیماران چاق از غربالگری و تشخیص تا اهداف درمان را تسهیل کند و به ارائۀ یک رویکرد علمی و منطقی برای مدیریت چاقی با هدف برقراری و حفظ سلامتی، کمک کند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 619 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | چاقی | fa_IR |
| dc.subject | راهنمای بالینی | fa_IR |
| dc.subject | غربالگری | fa_IR |
| dc.subject | پیشگیری | fa_IR |
| dc.subject | تشخیص | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | راهنمای بالینی مدیریت چاقی برای بزرگسالان ایرانی (تشخیص و پیشگیری) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروري | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیۀ بالینی و رژیم درمانی، دانشکدۀ علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیۀ بالینی و رژیم درمانی، دانشکدۀ علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات استئوپروز، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 338 | |
| dc.citation.epage | 354 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-6395-4915 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-5670-3536 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-9628-6933 | |
| nlai.contributor.orcid | 0009-0007-8033-2660 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-5372-8922 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-3563-3337 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-7925-5158 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-1612-0619 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-8670-5797 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-5386-7597 | |