| dc.contributor.author | عادلی, افشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | قیامی, سیده زهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-04-19T23:44:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2024-07-09T23:44:42Z | |
| dc.date.available | 1403-04-19T23:44:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2024-07-09T23:44:42Z | |
| dc.date.issued | 2024-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عادلی, افشین, قیامی, سیده زهره. (1403). مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی وضعیت و امکانات مزارع ماهیان زینتی ایران. مجله علمي شيلات ايران, 33(1), 71-83. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2767-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1095231 | |
| dc.description.abstract | تجارت جهانی ماهیان زینتی به همراه لوازم جانبی و خوراک آنها با رشد سالانه 8 درصد بیش از 15 میلیارد دلار برآورد شده است. رونق و تولید بالغ بر 291 میلیون قطعه ماهی زینتی در ایران، ضرورت پژوهش جامعهشناسی صنعت و بررسی امکانات و ظرفیتهای آنرا الزامی میسازد. تحقیق حاضر با مشارکت 66 فعال و تولیدکننده عمده ماهیان زینتی از طریق طراحی پرسشنامه الکترونیکی و سپس جمعآوری آنلاین اطلاعات صورت گرفت. ضمن ارزیابی امکانات تولید و درصد فراوانی آنها، برای بررسی وابستگی عوامل از آزمون کایدو و برای رتبهبندی عوامل از آزمون فریدمن و روش امتیازی استفاده شد. نتایج نشان داد، بیش از 70 درصد تولیدکنندگان زیر 40 سال سن، تحصیلاتی بالاتر از دیپلم و تحصیلاتی غیر مرتبط با رشته کشاورزی و شیلات داشتند. حدود 67 درصد تولید کنندگان دارای فضایی کمتر از 500 متر مربع برای تولید هستند. منبع تأمین آب 2/66 درصد آنها آب شهری بود و 68 درصد از گازشهری به عنوان منبع گرمایش استفاده میکردند. اکواریوم شیشهای با 9/76 درصد و استخرهای بتونی با 3/32 درصد شامل بیشترین میزان سازه حوضچههای تکثیر و پرورش بودند. حدود 8/90 درصد از تولیدکنندهها از غذای کنسانتره و 7/67 درصد آنها نیز از غذای زنده استفاده میکردند. برند خوراک ایرانی "21 بیضا" با 9/36 درصد فراوانی دارای بیشترین طرفدار بود. آرتمیا با 8/70 درصد، بیشترین غذای زنده مورد استفاده بود. بیشترین رونق فروش در فصل بهار و 6/64 درصد میانگین فروش هر تولیدکننده، در استان محل تولید بهفروش میرسید. به طور متوسط در هر کارگاه، 14 گونه زینتی پرورش مییافت. گونههای غالب تولیدی گوپی، کوی و سیچیلدها بودند. بیماری، تغذیه و تلفات لاروی، مهمترین چالش پرورشدهندگان بوده است که باید در اولویت برنامهریزان و دولت قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | صنعت ماهیان زینتی | fa_IR |
| dc.subject | آکواریوم | fa_IR |
| dc.subject | صنعت آبزیپروری | fa_IR |
| dc.subject | شیلات | fa_IR |
| dc.subject | اقتصاد شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی وضعیت و امکانات مزارع ماهیان زینتی ایران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی گرگان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 71 | |
| dc.citation.epage | 83 | |