نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعادلی, افشینfa_IR
dc.contributor.authorقیامی, سیده زهرهfa_IR
dc.date.accessioned1403-04-19T23:44:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-07-09T23:44:42Z
dc.date.available1403-04-19T23:44:14Zfa_IR
dc.date.available2024-07-09T23:44:42Z
dc.date.issued2024-04-01en_US
dc.date.issued1403-01-13fa_IR
dc.identifier.citationعادلی, افشین, قیامی, سیده زهره. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی وضعیت و امکانات مزارع ماهیان زینتی ایران. مجله علمي شيلات ايران, 33(1), 71-83.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2767-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1095231
dc.description.abstractتجارت جهانی ماهیان زینتی به همراه لوازم جانبی و خوراک آنها با رشد سالانه 8 درصد بیش از 15 میلیارد دلار برآورد شده است. رونق و تولید بالغ بر 291 میلیون قطعه ماهی زینتی در ایران، ضرورت پژوهش جامعه‌‌شناسی صنعت و بررسی امکانات و ظرفیت‌های آنرا الزامی می‌سازد. تحقیق حاضر با مشارکت 66 فعال و تولیدکننده عمده ماهیان زینتی از طریق طراحی پرسشنامه الکترونیکی و سپس جمع‌‌آوری آنلاین اطلاعات صورت گرفت. ضمن ارزیابی امکانات تولید و درصد فراوانی آنها، برای بررسی وابستگی عوامل از آزمون کای‌‌دو و برای رتبه‌بندی عوامل از آزمون فریدمن و روش امتیازی استفاده شد. نتایج نشان داد، بیش از 70 درصد تولیدکنندگان زیر 40 سال سن، تحصیلاتی بالاتر از دیپلم و تحصیلاتی غیر مرتبط با رشته کشاورزی و شیلات داشتند. حدود 67 درصد تولید کنندگان دارای فضایی کمتر از 500 متر مربع برای تولید هستند. منبع تأمین آب 2/66 درصد آنها آب شهری بود و 68 درصد از گازشهری به عنوان منبع گرمایش استفاده می‌‌کردند. اکواریوم شیشه‌‌ای با 9/76 درصد و استخرهای بتونی با 3/32 درصد شامل بیشترین میزان سازه حوضچه‌‌های تکثیر و پرورش بودند. حدود 8/90 درصد از تولید‌‌کننده‌‌ها از غذای کنسانتره و 7/67 درصد آنها نیز از غذای زنده استفاده می‌‌کردند. برند خوراک ایرانی "21 بیضا" با 9/36 درصد فراوانی دارای بیشترین طرفدار بود. آرتمیا با 8/70 درصد، بیشترین غذای زنده مورد استفاده بود. بیشترین رونق فروش در فصل بهار و 6/64 درصد میانگین فروش هر تولیدکننده، در استان محل تولید به‌فروش می‌‌رسید. به طور متوسط در هر کارگاه، 14 گونه زینتی پرورش می‌‌یافت. گونه‌‌های غالب تولیدی گوپی، کوی و سیچیلدها  بودند. بیماری، تغذیه و تلفات لاروی، مهم‌‌ترین چالش پرورش‌دهندگان بوده است که باید در اولویت برنامه‌‌ریزان و دولت قرار گیرد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectصنعت ماهیان زینتیfa_IR
dc.subjectآکواریومfa_IR
dc.subjectصنعت آبزی‌‌پروریfa_IR
dc.subjectشیلاتfa_IR
dc.subjectاقتصاد شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی وضعیت و امکانات مزارع ماهیان زینتی ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی گرگانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue1
dc.citation.spage71
dc.citation.epage83


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد