ارزیابی اثر ضدمیکروبی اولئوروپین بر مخمرهای کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا گلابراتای مقاوم به فلوکونازول و باکتری اشریشیاکلی
(ندگان)پدیدآور
اسفندیاری, محمدعلیخسروی, علیرضااسدی, سپیدهنیکآیین, دنیاحسن, جلالنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: عوارض جانبی مرتبط با داروهای ضدمیکروبی و همچنین هزینه بالای آنها، جستوجو برای ماده مؤثره گیاهان دارویی با قیمت مناسب و عوارض جانبی کمتر را برانگیخته است. از این مواد میتوان بهعنوان مکمل دارویی یا برای افزایش اثرات ضدمیکروبی و ضدقارچی داروها استفاده کرد. هدف این مطالعه بررسی میزان اثر مهارکنندگی اولئوروپین بر عوامل بیماریزای قارچی و باکتریایی جداشده از عفونت ناخن در شرایط آزمایشگاهی است.
روش اجرا: خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی اولئوروپین با تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)Minimum Inhibition Concentration و حداقل غلظت کشندگی
(MBC) Minimum Bactericidal Concentration و (MFC) Minimum Fungicidal Concentration این ماده، بر مخمرهای کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا گلابراتا و باکتری اشریشیاکلی با روش میکروبراث دایلوشن ارزیابی شد.
یافتهها: آزمایشات نشان دادند که حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) اولئوروپین علیه هر سه میکروارگانیسم موردمطالعه برابر با 65 و حداقل غلظت کشندگی (MBC/MFC) برابر با 130 میلیگرم در میلیلیتر بود.
نتیجهگیری: با توجه به فعالیت ضدقارچی و ضدباکتریایی زیاد اولئوروپین، این مطالعه این ماده را بهعنوان یک داروی مکمل ضدمیکروبی طبیعی معرفی میکند. همچنین میتوان از این ماده برای افزایش قدرت ضدمیکروبی آنتیبیوتیکهای موجود کمک گرفت.
کلید واژگان
اولئوروپینضدمیکروبی
کاندیدا آلبیکنس
کاندیدا گلابراتا
اشریشیاکلی
عمومى
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2024-02-011402-11-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانگروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
شاپا
2008-74702228-7388




