• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 25, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 25, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر هم‌زمان 8 هفته رژیم غذایی پرچرب و تمرین تداومی با شدت متوسط و تناوبی با شدت بالا بر سطوح بیان ژن PLIN2 و ATGL عضله‌ی دوقلو موش‌های ویستار نر

    (ندگان)پدیدآور
    القاسی, فواداعتماد, ظاهرعزیز بیگی, کمالمحمدزاده سلامت, خالید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    319.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: رژیم غذایی پرچرب می­تواند سبب بروز چاقی شود و خطرات بزرگ مرتبط با سلامتی را آشکار نماید. از این­رو، هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر هم‌زمان 8 هفته رژیم غذایی پرچرب، تمرین تداومی با شدت متوسط و تناوبی با شدت بالا بر سطوح بیان ژن PLIN2 و ATGL عضله ­ی دوقلو موش­های ویستار نر بود. مواد و روش ­ها: تعداد 32 سر موش نژاد ویستار نر به چهار گروه (8= n): 1- گروه کنترل با رژیم غذایی استاندارد (ND) 2- گروه کنترل با رژیم غذایی پرچرب (HFD) 3- رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی تداومی با شدت متوسط 4- رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی تناوبی با شدت بالا  تقسیم شدند. برای یک گروه­ تمرینی 8 هفته تمرین هوازی تداومی  با شدت متوسط و برای گروه دیگر 8 هفته تمرین هوازی تناوبی با شدت بالا روی نوار گردان به اجرا درآمد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین برای بررسی بیان ژن­های PLIN2 و ATGL بافت عضله­ی دوقلو جدا شد. آنالیز بیان ژن­ها توسط تکنیک Real-time PCR استفاده شد. برای بررسی داده­ها از آزمون آماری تحلیل واریانس یک­طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی توکی تحت سطح معناداری 05/0 استفاده شد. یافته ­ها: پس از 8 هفته تمرین، میزان بیان ژن PLIN2 در دو گروه تمرینی نسبت به گروه HDF به‌طور معناداری کمتر و میزان بیان ژن ATGL نیز در هر دو  گروه  نسبت به گروه HDF به‌طور معناداری بیشتر بوده است (05/0>P). بحث و نتیجه­ گیری: تمرینات ورزشی اثر تعدیلی بر بیان ژن شاخص­های مؤثر در فرآیند اتوفاژ و تشکیل سلول­های چربی در موش­های دارای رژیم پرچرب دارند.
    کلید واژگان
    غذای پرچرب
    تمرین ورزشی
    PLIN2 و ATGL
    علوم آزمایشگاهی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-02-01
    1402-11-12
    سازمان پدید آورنده
    گروه تربیت‌بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
    گروه تربیت‌بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
    گروه تربیت‌بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
    گروه تربیت‌بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

    شاپا
    1563-0773
    URI
    http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3660-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1082333

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب