| dc.contributor.author | هوشمند, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قائمی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیپور, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-11-15T21:15:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2024-02-04T21:15:42Z | |
| dc.date.available | 1402-11-15T21:15:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2024-02-04T21:15:42Z | |
| dc.date.issued | 2023-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هوشمند, حمیدرضا, قائمی, رضا, علیپور, مهدی. (1402). بررسی اپیدمیولوژیک یافتههای بالینی و پیامد نوزادان و کودکان بستری با آلرژی غذایی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 34(10), 643-650. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2717-008X | |
| dc.identifier.uri | http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5993-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1073161 | |
| dc.description.abstract | پیشزمینه و هدف: آلرژیهای غذایی یا واکنشهای افزودنی بهعنوان یک پاسخ ایمنی نامطلوب به آلرژن های غذایی رخ میدهد. آلرژی غذایی برحسب سن، نوع غذای آلرژی زای محلی و بسیاری از عوامل دیگر تغییر میکند. هدف از این مطالعه تعیین علل و انواع آلرژیهای غذایی ونیز مشخصات دموگرافیک، بالینی، آزمایشگاهی و پیامد نوزادان و کودکان بستری در بیمارستان مطهری ارومیه با تشخیص آلرژی غذایی در فاصله سالهای 1389 تا 1399 بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی گذشتهنگر، نوزادان و کودکان بستری در بیمارستان مطهری ارومیه طی سالهای 1389 تا 1399 به دلیل حساسیت غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعاتی مانند سن، جنس، مکان، علائم بالینی و ... از پرونده این بیماران استخراج و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سنی بیماران در این مطالعه 43/9 ماه بود. پسران 1/57 درصد از جامعه مورد مطالعه را تشکیل میدادند. سابقه خانوادگی آلرژی غذایی تنها در 6/2 درصد بیماران مثبت بود. شیوع در فصول مختلف به ترتیب زمستان (2/31 درصد)، تابستان (6/28 درصد)، پاییز (26 درصد) و بهار (3/14 درصد) بود. بیشترین غذاهای آلرژی زا به ترتیب شیر گاو (7/85 درصد) و تخم مرغ (6/2 درصد) بود. حساسیت غیر وابسته به IgE برابر 2/79 درصد و حساسیت وابسته IgE برابر به 8/20 درصد بود. علائم بالینی در کودکان و نوزادان مبتلا به آلرژی غذایی شامل انتروکولیت (9/77 درصد)، کهیر و آنژیوادم (7/11 درصد)، کهیر به تنهایی (2/5 درصد) و آنژیوادم به تنهایی (2/5 درصد) بود.
بحث و نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که پسران و افراد ساکن در شهر درصد بیشتری از موارد آلرژی غذایی را تشکیل میدهند. زمستان نیز رایجترین فصل آلرژی غذایی بود. شایعترین آلرژن شیر گاو بود و اکثر بیماران آلرژی غیر وابسته به IgE داشتند. شایعترین علائم بالینی در بیماران انتروکولیت، کهیر و بثورات پوستی بود. مرگومیر در بین بیماران مشاهده نشد.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 364 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله مطالعات علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Studies in Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | کودکان | fa_IR |
| dc.subject | آلرژی غذایی | fa_IR |
| dc.subject | آلرژن غذایی | fa_IR |
| dc.subject | نوزادان | fa_IR |
| dc.subject | کودکان (عمومی) | fa_IR |
| dc.title | بررسی اپیدمیولوژیک یافتههای بالینی و پیامد نوزادان و کودکان بستری با آلرژی غذایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 34 | |
| dc.citation.issue | 10 | |
| dc.citation.spage | 643 | |
| dc.citation.epage | 650 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-8711-2560 | |