نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهوشمند, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorقائمی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorعلیپور, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1402-11-15T21:15:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-02-04T21:15:42Z
dc.date.available1402-11-15T21:15:31Zfa_IR
dc.date.available2024-02-04T21:15:42Z
dc.date.issued2023-12-01en_US
dc.date.issued1402-09-10fa_IR
dc.identifier.citationهوشمند, حمیدرضا, قائمی, رضا, علیپور, مهدی. (1402). بررسی اپیدمیولوژیک یافته‌های بالینی و پیامد نوزادان و کودکان بستری با آلرژی غذایی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 34(10), 643-650.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-5993-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1073161
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: آلرژی‌های غذایی یا واکنش‌های افزودنی به‌عنوان یک پاسخ ایمنی نامطلوب به آلرژن های غذایی رخ می‌دهد. آلرژی غذایی برحسب سن، نوع غذای آلرژی زای محلی و بسیاری از عوامل دیگر تغییر می‌کند. هدف از این مطالعه تعیین علل و انواع آلرژی‌های غذایی ونیز مشخصات دموگرافیک، بالینی، آزمایشگاهی و پیامد نوزادان و کودکان بستری در بیمارستان مطهری ارومیه با تشخیص آلرژی غذایی در فاصله سال‌های 1389 تا 1399 بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی گذشته‌نگر، نوزادان و کودکان بستری در بیمارستان مطهری ارومیه طی سال‌های 1389 تا 1399 به دلیل حساسیت غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعاتی مانند سن، جنس، مکان، علائم بالینی و ... از پرونده این بیماران استخراج و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین سنی بیماران در این مطالعه 43/9 ماه بود. پسران 1/57 درصد از جامعه مورد مطالعه را تشکیل می‌دادند. سابقه خانوادگی آلرژی غذایی تنها در 6/2 درصد بیماران مثبت بود. شیوع در فصول مختلف به ترتیب زمستان (2/31 درصد)، تابستان (6/28 درصد)، پاییز (26 درصد) و بهار (3/14 درصد) بود. بیشترین غذاهای آلرژی زا به ترتیب شیر گاو (7/85 درصد) و تخم مرغ (6/2 درصد) بود. حساسیت غیر وابسته به IgE برابر 2/79 درصد و حساسیت وابسته IgE برابر به 8/20 درصد بود. علائم بالینی در کودکان و نوزادان مبتلا به آلرژی غذایی شامل انتروکولیت (9/77 درصد)، کهیر و آنژیوادم (7/11 درصد)، کهیر به تنهایی (2/5 درصد) و آنژیوادم به تنهایی (2/5 درصد) بود. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که پسران و افراد ساکن در شهر درصد بیشتری از موارد آلرژی غذایی را تشکیل می‌دهند. زمستان نیز رایج‌ترین فصل آلرژی غذایی بود. شایع‌ترین آلرژن شیر گاو بود و اکثر بیماران آلرژی غیر وابسته به IgE داشتند. شایع‌ترین علائم بالینی در بیماران انتروکولیت، کهیر و بثورات پوستی بود. مرگ‌و‌میر در بین بیماران مشاهده نشد.  fa_IR
dc.format.extent364
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectکودکانfa_IR
dc.subjectآلرژی غذاییfa_IR
dc.subjectآلرژن غذاییfa_IR
dc.subjectنوزادانfa_IR
dc.subjectکودکان (عمومی)fa_IR
dc.titleبررسی اپیدمیولوژیک یافته‌های بالینی و پیامد نوزادان و کودکان بستری با آلرژی غذاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentپزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue10
dc.citation.spage643
dc.citation.epage650
nlai.contributor.orcid0000-0002-8711-2560


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد