نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجلالیان, شادیfa_IR
dc.contributor.authorعابد نطنزی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorغلامی, مانداناfa_IR
dc.contributor.authorغزالیان, فرشادfa_IR
dc.date.accessioned1402-11-06T07:23:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-01-26T07:23:16Z
dc.date.available1402-11-06T07:23:04Zfa_IR
dc.date.available2024-01-26T07:23:16Z
dc.date.issued2023-11-01en_US
dc.date.issued1402-08-10fa_IR
dc.identifier.citationجلالیان, شادی, عابد نطنزی, حسین, غلامی, ماندانا, غزالیان, فرشاد. (1402). تغییرات بیان ژن بتا آمیلوئید(Aβ) در بافت هیپوکامپ و مقاومت به انسولین در رَت‌های مبتلا به دیابت نوع دو متعاقب تمرین تناوبی شدید (HIIT) و مصرف هم‌زمان عسلِ آویشن. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 23(4), 256-269.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6253-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1067741
dc.description.abstractمقدمه: استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین در دیابت نوع دو یکی از عوامل پیشرفت و تسریع اختلالات شناختی و آلزایمر بوده و سنجش تغییرات بیان ژن بتا آمیلوئید و مقاومت به انسولین به عنوان یکی از اختلالات بارز در دیابت نوع دو، متعاقب تمرین تناوبی شدید و مصرف همزمان عسلِ آویشن هدف پژوهش می‌باشد. روش‌ها: مطالعه‌ی حاضر با 36 سَر موشِ نرِ جوان از نژاد ویستار که در 4 گروه کنترل (C)، تمرین تناوبی (T)، عسلِ آویشن (H) و تمرین تناوبی-عسلِ آویشن(TH) تقسیم شدند، انجام گرفت. موش‌ها در گروه T و TH با افزایش تدریجی تعداد تناوب و شدت، دو ماه تحت تمرین قرار گرفته و در گروه H و TH، g/kg 3 عسلِ آویشن دریافت کردند. سنجش وزن، گلوکز ناشتا و انسولین ناشتا از طریق کیت و شاخص مقاومت به انسولین از طریق فرمول انجام و تغییرات بیان ژن توسط RT-PCR ارزیابی گردید. یافته‌ها تحت آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و دو عاملی و آزمون تعقیبی بونفرونی قرار گرفتند. یافته‌ها: افزایش غیرمعنادار وزن، افزایش معنادار انسولین و کاهش معنادار بیان ژن در تمامی گروه‌های مداخله نسبت به C، کاهش معنادار گلوکز ناشتا در گروه T و TH نسبت به C، کاهش معنادار مقاومت به انسولین در گروه T نسبت به سایر گروه‌ها، افزایش غیرمعنادار در گروه H و TH نسبت به C مشاهده گردید. نتیجه‌گیری: تمرین‌های HIIT و عسلِ آویشن اثر فزاینده‌ای جهت کاهش گلوکز و بیان ژن بتا آمیلوئید به‌عنوان یک راهکار پیشگیری کننده از بروز ویژگی‌های پاتولوژیک مرتبط با آلزایمر و اختلال حافظه در افراد دیابتی دارد.fa_IR
dc.format.extent628
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectتمرین تناوبی شدیدfa_IR
dc.subjectعسلfa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectمقاومت به انسولینfa_IR
dc.subjectآلزایمرfa_IR
dc.subjectهیپوکامپfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتغییرات بیان ژن بتا آمیلوئید(Aβ) در بافت هیپوکامپ و مقاومت به انسولین در رَت‌های مبتلا به دیابت نوع دو متعاقب تمرین تناوبی شدید (HIIT) و مصرف هم‌زمان عسلِ آویشنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue4
dc.citation.spage256
dc.citation.epage269


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد