نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزین الدینی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorدانش, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorفدایی کاخکی, جوادfa_IR
dc.contributor.authorدانش, نور محمدfa_IR
dc.date.accessioned1402-10-12T06:56:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-01-02T06:56:56Z
dc.date.available1402-10-12T06:56:36Zfa_IR
dc.date.available2024-01-02T06:56:56Z
dc.date.issued2023-01-01en_US
dc.date.issued1401-10-11fa_IR
dc.identifier.citationزین الدینی, مهدی, دانش, ابوالفضل, فدایی کاخکی, جواد, دانش, نور محمد. (1401). شناسایی ساده و سریع آفلاتوکسینB1 با استفاده از آپتاسنسور رنگ سنجی مبتنی بر نانوذرات طلا. زیست‌فناوری مدرس, 13(4), 166-182.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-62971-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1056561
dc.description.abstractآفلاتوکسین‌ B1 نوعی مایکوتوکسین‌ است که توسط قارچ‌هایی از جنس آسپرژیلوس در حین تولید و نگهداری مواد غذایی ساخته می‌شوند. آفلاتوکسین‌ها دارای اثرات سمی متعدد بر روی بدن هستند که باعث موتاژن، تراتوژن و دارای خاصیت سرطان زایی بالایی هستند که باعث ایجاد سرطان در کبد و سایر اندام‌ها می‌شود. اگرچه روش‌های مرسوم دستگاهی جهت اندازه‌گیری آفلاتوکسینB1 در مواد غذایی، حساس  و دقیق هستند، ولی دارای معایبی همچون زمان تشخیصی بالا، گران قیمت، نیاز به یک کاربر آموزش دیده و ایجاد جواب مثبت کاذب می باشد.  بنابراین، توسعه روش‌های نوین سنجشی در اولویت پژوهشگران قرار گرفته است. از جمله این روش‌های سنجشی، استفاده از زیست حسگر‌ها است که سریع‌، ساده‌ و مقرون ‌به‌ صرفه‌تر بوده و امروزه مورد استفاده در صنایع غذایی است. در تحقیق حاضر از یک آپتاسنسور نوری رنگ‌سنجی با استفاده از نانوذرات طلا با حساسیت مناسب و انتخابیت بالا برای تشخیص آفلاتوکسینB1  در سرم و بافر استفاده شده است. برای این منظور نانوذرات طلا به روش احیا HAuCl4 توسط سدیم سیترات (با اندازه 14.40نانومتر و پتانسیل زتا 27.5-)، سنتز شد. در این روش از اثر محافظتی توالی DNA در سطح نانوذرات طلا در حضور یا عدم حضور آفلاتوکسین با دخالت نمک با ویژگی تغییر چشمی رنگ استفاده شده است. حد تشخیص این روش 50 نانوگرم بر لیتر و محدوده خطی آن 28000-200 نانوگرم بر لیتر تخمین زده شد. درنتیجه از آپتاسنسور طراحی شده می توان در جهت شناسایی و غربالگری سریع این توکسین در مواد غذایی آلوده استفاده نمود.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectآفلاتوکسین B1fa_IR
dc.subjectتشخیصfa_IR
dc.subjectآپتامرfa_IR
dc.subjectرنگ سنجیfa_IR
dc.subjectنانوذرات طلاfa_IR
dc.subjectحسگر زیستی.fa_IR
dc.titleشناسایی ساده و سریع آفلاتوکسینB1 با استفاده از آپتاسنسور رنگ سنجی مبتنی بر نانوذرات طلاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی مالک اشترfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالیfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده علوم انتظامی فراجاfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی مالک اشترfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue4
dc.citation.spage166
dc.citation.epage182
nlai.contributor.orcid0000-0002-9500-1334


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد